Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Apocalipsa. Orizonturi liturgice de Pr. Petru MOGA

0 opinii / Scrie o opinie
  • 75,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116
Produs cumparat impreuna cu:

DESCRIERE

Preot Petru MOGA

Apocalipsa – Orizonturi liturgice

Jurnal de lectura

Editura Univers Enciclopedic – Gold, 2023

 

 

Extras/ Cuvant inainte

Sa facem un exercitiu de imaginatie!

Calatorim intr-o corabie cu panze. Suntem in emisfera sudica. Ambitionam sa ajungem din Atlantic in Pacific. Stim de stramtoarea Magellan, stim si de varianta Capului Horn. E deopotriva, o aventura. Pentru ca nu stim detaliile, capcanele concrete ale traseului.

Completam insa disciplinat un jurnal de bord. Cu nadejdea ca el, consemnand in amanunt experientele noastre, ar putea fi de ajutor celor care ar vrea sa parcurga acelasi traseu.

Pretene cititor,

Ai in fata ta un fel de jurnal de bord. Este consemnat in 54 de zile de calatorie din 26.01.2019 pana in 04.12.2021. am fost un echipaj de 20-30 de oameni, majoritatea trecuti de jumatatea vietii, practicand insa un canon de citire a Apocalipsei, cu cate un capitol in fiecare zi. In 54 de zile, sambata seara, dupa vecernie, la demisolul bisericii parohiale Pogorarea Sfantului Duh din cartierul Slobozia-Campina, au putut avea loc aceste prelegeri-lectie, cu usoare elemente colocviale.

Acum vorbim pe fata: Continutul cartii a fost mai intai vorbire. In atmosfera sufleteasca a unui grup de ascultatori destul de stabil, avand cu totii dorinta de a se apropia de textul si mesajul Apocalipsei.

Ca pregatire pentru aceasta aventura de cunoastere trebuie numite cel putin cateva lucruri:

Un exercitiu de patru decenii de predica omiletica, in duminici si sarbatori, sustinut de „conferentiar”, din care cel putin o jumatate sau chiar o treime i-a avut ca participanti pe membrii grupului Apocalipsei;

O activitate de studiu de circa 30 de ani pe teme biblice si teologice, cu lectura proprie si colocvii saptamanale, inceputa in anii 1990; [...]