Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Antonio MOMOC, Ionut BUTOI, Adriana STEFANEL, Dan PODARU (coordonatori) | Romania protestelor. 2017 – Piata Victoriei vs. Cotroceni

0 opinii / Scrie o opinie
  • 25,00 lei

ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Antonio MOMOC, Ionut BUTOI, Adriana STEFANEL, Dan PODARU (coordonatori) | Romania protestelor. 2017 – Piata Victoriei vs. Cotroceni

Interviuri de istorie orala

Editura Meridiane Publishing, 2019

Cuvant inainte de Zoltan ROSTAS

Postfata de Antonio MOMOC

||||

Cuvant inainte/ e x t r a s

Din capul locului trebuie sa afirmam ca tentativa coordonatorilor acestui volum este interesanta, inedita, fiindca au selectionat subiectii pentru interviu de istorie orala dintre participantii la doua proteste de amploare cu epicentrul in Bucuresti, aparent ireconciliabile dar cu elemente inerent comune.

Nu este prima tentativa de acest gen la Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii. Aceasta culegere de interviuri de istorie orala urmeaza volumelor de aceeasi factura, publicate incepand din 2003. Atunci am coordonat, impreuna cu regretatul Sorin Stoica, culegerea alcatuita din interviurile studentilor Istorie la firul ierbii, documente sociale orale. Succesul acestui volum ne-a indemnat ca, din jurnale de observatie si interviuri de istorie orala, sa mai publicam inca noua volume impreuna cu Antonio Momoc, Florentina Tone, Theodora-Eliza Vacarescu, de altfel si ei fosti studenti ai facultatii amintite de la Universitatea din Bucuresti, unii dintre ei devenind intre timp cadre didactice.

Acele volume, continuand investigatiile mele din anii ’80 ai secolului trecut, au „forat” memoria acelora care au copilarit in epoca interbelica, au supravietuit anilor razboiului, au avut experienta regimului comunist din pozitii foarte diferite, au participat intr-un fel sau altul la revolutia din 1989 sau au experimentat munca in strainatate in perioada postsocialista. Povestirile de viata au avut darul de a atrage atentia asupra perspectivei omului de rand privind istoria traita, care scapa celor care au ramas prizonieri istoriei evenimentiale, istoriei politice.

SPECIFICATII

An aparitie 2019