Libraria Bizantina / Vezi toate / Carte / Arta si arhitectura / Monografii / Albumul Marii Uniri - Samoila Marza - The Album of The Great Union
Albumul Marii Uniri - Samoila Marza - The Album of The Great Union
(0 opinii)
Cod produs: 978-973-567-982-8

Editura: Monitorul Oficial R.A.

Pret: 55,00 lei

Albumul Marii Uniri - Samoila Marza - The Album of The Great Union. Editura Monitorul Oficial, 2018, editie bilingva romana-engleza. ,,Samoila Marza nu este un necunoscut pentru publicul rom...
citeste mai mult

Albumul Marii Uniri - Samoila Marza - The Album of The Great Union
Albumul Marii Uniri - Samoila Marza - The Album of The Great Union

(0 opinii)

Pret: 55,00 lei

Albumul Marii Uniri - Samoila Marza - The Album of The Great Union. 

Editura Monitorul Oficial, 2018, editie bilingva romana-engleza. 


,,Samoila Marza nu este un necunoscut pentru publicul romanesc pasionat de istorie, dar mult mai cunoscute sunt fotografiile sale aflate in legatura directa cu Adunarea Nationala de la Alba Iulia de la 1 decembrie 1918. Imaginea reprezentand grupul de tarani din satul Galtiu, avand deasupra o pancarta pe care se pot citi cuvintele: ,,Galtiu. Traiasca unirea si Romania Mare.,, , a fost si este prezenta in numeroase manuale de istorie, intrand astfel in constiinta a sute de mii de elevi.
De-a lungul timpului, Samoila Marza nu a fost o celebritate, ci mai degraba s-ar putea spune ca a ramas in umbra fotografiilor sale. 


Fotografia este una dintre categoriile de surse istorice prin excelenta ale secolului XX, o categorie de surse asociata cu ideea de veridicitate, precizie, si obiectivitate, desi, istoricii o stiu foerte bine, fotografia este o sursa la fel de vulnerabila si subiectiva ca oricare alta. Cu toate acestea, figura lui Samoila Marza este, in acest punct, una speciala. Fara a fi vreun vizionar, Samoila Marza este, in acest punct, una speciala. Fara a fi fost vreun vizionar, Samoila Marza a fost un om obisnuit, care si-a cumparat un aparat de fotografiat intr-o vreme cand aceste gadget-uri erau inca extrem de rare si care, urmandu-si viata si lasandu-se dus de ea, a imortalizat cu ajutorul lui momente si evenimente din ,,istoria mica,, , a oamenilor simpli, precum si din ,,istoria mare,, , pe care o retin cartile de istorie.”


Cartea Albumul Marii Uniri - Samoila Marza - The Album of The Great Union poate fi cumparata online aici, sau in magazinul nostru din Bucuresti, Str. Bibescu Voda nr. 20, Sector 4. Livrarea se face de pe o zi pe alta. La comenzi de peste 150 de lei, livarea este gratuita. 

citeste mai mult
An aparitie:
2018

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie