Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Adrian PAPAHAGI | ABC-Darul democratiei

0 opinii / Scrie o opinie
  • 10,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Adrian PAPAHAGI    |    ABC-Darul democratiei

Curtea Veche – Bucuresti, 2012

Ilustrat de Devis GREBU

Cuvant insotitor de Teodor BACONSCHI

Seria DEMOCRATIA CRESTINA, coordonata de Adrian PAPAHAGI, Fundatia Crestin–Democrata (FCD) in parteneriat cu Fundatia Hanns Seidel - Reprezentanta din Romania

||||

Extras din Pretext semnat Adrian Papahagi

Desi nu pretinde sa-si alfabetizeze cititorii, acest mic volum impartaseste ambitia oricarui abecedar de a imbina imaginea frumos colorata cu un text scurt si accesibil. Democratia crestina pe litere – iata ce mi-am propus. Nu aspra doctrina, nu text arid, ci cateva idei, expuse cat se poate de simplu. In oglinda dintre text si imagine, un dialog cand ludic, cand serios.

Trebuie precizat ca paginile care urmeaza nu sunt doctrina vreunui partid din Romania sau din Europa si cu atat mai putin invatatura Bisericii (generic formulat). Multe dintre cele scrise aici se regasesc, fireste, in programul Uniunii Crestin-Democrate germane, in programul Partidului Popular European, in viziunea Aliantei Romania Dreapta (ARD) sau in setul de valori pe care le promovam prin Fundatia Crestin-Democrata – dar nu intotdeauna identic. De asemenea, am consultat documentele de doctrina sociala ale Bisericii Ortodoxe, de pilda ale celei ruse, mai activa social-teologic in ultimul dceniu, si cele, numeroase si sedimentate, ale magisteriului catolic.

Accentele, pe alocuri mai conservatoare in chestiuni morale si mai liberale in sfera economica, imi apartin. Totodata, nu ofer aici un program de guvernare, cu politici publice si masuri concrete, desi uneori acestea sunt mentionate, ci conturul, schitat rapid, al unei viziuni politice de centru-dreapta.

Am intrat in dialog, polemic sau cordial, cu alte doctrine si ideologii de dreapta  si de stanga, fiindca mi-as dori ca dezbaterea politica sa aiba cat mai des loc in campul valorilor. Cred ca trebuie sa multiplicam astfel de incercari de cateheza politica si, mai ales, sa nu dialogam doar intre „doctrinarii” partidelor, ci sa coboram discutia in mijlocul cetatenilor care adesea nu stiu, din vina noastra, care sunt diferentele majore intre centru-dreapta si stanga, sau intre curentele de dreapta.

329 (9)

SPECIFICATII

An aparitie 2012