Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Adrian CIOROIANU, Oana MIHAILA | ELISABETA Carmen Sylva – Prima Regina a Romaniei, suverana artista

0 opinii / Scrie o opinie
  • 50,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Adrian CIOROIANU, Oana MIHAILA    |    ELISABETA Carmen Sylva – Prima Regina a Romaniei, suverana artista

Ilustratii de Yanna ZOSMER

Curtea Veche, 2019

Carte recomandata de Familia Regala a Romaniei – Colectia Cartile copilariei

||||

II Un cuplu nou pe harta Europei: Elisabeta si Carol I/ e x t r a s

Probabil stiti ca in orice poveste cu principese si principi va avea loc si o nunta. Iar povestea noastra adevarata nu este lipsita de propria ei ceremonie. Insa trebuie sa ne amintim ca, in acel timp, in acele familii, nuntile erau puse la cale de catre parinti. Asa s-a petrecut si in cazul Principesei Elisabeta de Wied – familia ei i-a gasit o buna pereche in persoana tanarului Principe al Romaniei, Carol I, care domnea la Bucuresti.

Si astfel, povestea Principesei Elisabeta se transforma in povestea primei regine a Romaniei!

O uniune mult dorita

Potrivit moravurilor de atunci, Elisabeta era deja considerata o fata batrana in preajma casatoriei sale, desi avea numai douazeci si sase de ani. Adevarul este ca principesa fusese o tanara pretentioasa, preocupata mai mult de literatura si cunoastere, si mai putin de graba de a-si gasi un sot. Elisabeta avea un farmec de invidiat, era desteapta, ambitioasa si incapatanata, iar asta ii descuraja pe unii dintre pretendenti.

[...] Cei doi au avut parte de o prima intalnire planuita de parinti. Tanarul Carol de Hohenzollern-Sigmaringen, care in urma cu doar trei ani devenise Principele domnitor al Romaniei, s-a deplasat in orasul Koeln, din Germania, pentru a-si cunoaste viitoarea sotie. De fapt, cei doi se mai zarisera, in treacat, fara sa-si vorbeasca, cu opt ani in urma, la un bal, dar niciunul dintre ei nu banuia ce le rezerva viitorul.

SPECIFICATII

An aparitie 2019