Adevarul despre cazul Harry Quebert
de Joel Dicker
(0 opinii)
Cod produs: CFAS1-7271
Autor: Joel Dicker
Editura: Trei

Pret: 47,20 lei

Adevarul despre cazul Harry Quebert, Joel Dicker - editura Trei 1975, New Hampshire: Nola Kellergan, o adolescenta in varsta de 15 ani, dispare fara urma. 33 de ani mai tarziu, scriitorul ...
citeste mai mult

Adevarul despre cazul Harry Quebert
Adevarul despre cazul Harry Quebert

(0 opinii)

Pret: 47,20 lei

Adevarul despre cazul Harry Quebert, Joel Dicker - editura Trei 1975, New Hampshire:

Nola Kellergan, o adolescenta in varsta de 15 ani, dispare fara urma. 33 de ani mai tarziu, scriitorul de succes Harry Quebert este acuzat de crima, atunci cand trupul fetei este descoperit in timpul unor sapaturi in gradina casei sale. Tanarul Marcus Goldman, scriitor in pana de inspiratie, nu ezita sa plece la New Hampshire si sa inceapa propria ancheta pentru a-l ajuta pe Harry, mentorul si prietenul sau. Acolo este depasit rapid de evenimente: investigatia intra in impas, iar Marcus incepe sa primeasca amenintari.

Pentru a dovedi nevinovatia lui Harry si a-si salva cariera de scriitor, e absolut necesar sa raspunda la trei intrebari: cine a omorat-o pe Nola Kellergan? Ce s-a intamplat in New Hampshire in vara lui 1975? Si cum se scrie un roman de succes? Roman noir, roman politist fara indoiala, dar si roman psihologic cu rasturnari de situatie surprinzatoare sau hilare, Adevarul despre cazul Harry Quebert prezinta moravurile societatii americane, bine ascunse in spatele unei fatade impecabile. -- Le Figaro Exploatand un fapt divers, Joël Dicker a construit un thriller alert care este, in acelasi timp, un roman in roman, un studiu sociologic asupra Americii clasei de mijloc inainte de alegerea la presedintie a lui Barack Obama, ancheta unei crime si un curs de literatura.

Ca un maestru, Dicker alterneaza epocile, registrele stilistice (raportul politiei, transcrierea unui interogatoriu, extrase din roman) si exploreaza America in toate excesele ei – mediatice, literare, religioase, meditand, in acelasi timp, asupra conditiei scriitorului. O lectie de scris si o lectie de viata. -- L’Express "– Stii, a zis el, Nola mi-a schimbat viata. Si putin ar fi contat pentru mine sa devin marele Harry Quebert, uriasul scriitor. Putin ar fi contat gloria, banii si maretul meu destin daca as fi putut sa o pastrez pe Nola. Nimic din ce-am putut face de cand ea a disparut nu a dat atata sens vietii mele ca vara pe care am petrecut-o impreuna.

– Pentru prima data de cand il cunosteam, il vedeam pe Harry asa de zguduit. Dupa ce m-a privit o clipa, a adaugat:

– Marcus, nimeni n-a stiut despre povestea asta. Esti acum singurul care o cunoaste. Si trebuie sa pastrezi secretul."

Joël Dicker s-a nascut la Geneva, pe 16 iunie 1985. A studiat dreptul la Universitatea din Geneva, absolvind in 2010. A obtinut „Premiul scriitorilor genovezi" pentru primul sau roman, Les Derniers Jours de nos pères .

Joël Dicker a publicat al doilea roman al sau, Adevarul despre cazul Harry Quebert , in septembrie 2012, primind Marele Premiu al Academiei Franceze. De asemenea, a facut parte din selectia finala pentru Premiul Goncourt. A fost distins cu Premiul Goncourt al Liceenilor pe 2012.

Sursa: www.edituratrei.ro

citeste mai mult
Autor:
Traducere:
Ana Antonescu
Editura:
An aparitie:
2013
Dimensiuni:
13 x 20 cm
Nr. pagini:
656
Limba:
Romana
Cod:
978-973-707-753-0

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie