Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Abonatul nu poate fi contactat

0 opinii / Scrie o opinie
  • 26,88 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Abonatul nu poate fi contactat, Cristina Andrei - editura Nemira Carte recomandata de Alex. Stefanescu, ca Librar pentru o zi la Libraria Bizantina, din 25 noiembrie 2015.

Am cunoscut intai omul Cristina Andrei, colega mea din TVR, realizator de emisiuni profunde, spirituale, incarcate de rost si de sens. Nu ne prea vorbeam pe culoarele institutiei, am perceput-o si i-am captat o parte a fiintei, din ceea ce vedeam ,,pe sticla”.

A existat un moment cand ne-am aflat de aceeasi parte a baricadei celor exclusi din cartile jurnalismului cultural, iar atunci, solidaritatea Cristinei m-a coplesit. Vorbele ei bune, blande si incurajatoare, citatele din sfinti, splendoarea naturii umane mi-au redat optimismul si credinta in oamenii frumosi. Stiam ca a ales scrisul ca forma de supravietuire nobila si intr-o noapte mi-a trimis pe mail romanul ei, ,,Abonatul nu poate fi contactat”.

La o prima lectura, m-a uluit anvergura preocuparilor si cautarilor sale adanci in misterul si complexitatea fiintei umane. Povesti paralele, legate cu fire subterane, caractere foarte bine conturate, emotii, stari sufletesti scrijelite de urmele biografiilor contorsionate. Cartea a aparut la Editura ,,Nemira” iar debutul in proza al Cristinei Andrei a fost intr-o dupa amiaza adiata de ingerii din sufletul ei. In centrul vechi al capitalei am fast martora unui eveniment cultural destins si distins, cu oameni calzi si solidari.

Doamna Carmen Musat si domnul Ovidiu Simonca au vorbit despre roman cu bine meritate aprecieri si pretuire fireasca pentru literatura de calitate. S-a alaturat cu prietenie si cuvinte sensibile, doamna Luiza Barcan, primul cititor al cartii si cum era firesc, a fost prezent pe scena domnul Valentin Nicolau, directorul editurii care a girat aparitia volumului. Am privit publicul din sala, cu bucuria de a vedea ca exista acest esantion supravietuitor, de oameni eleganti, solidari, preocupati de fenomenul cultural. Un public care a ascultat atent, a rasplatit evenimentul prin splendidul omagiu sonor, aplauzele, a cumparat cartea.

O priveam pe Cristina Andrei, ii simteam emotiile si izbanda si am inteles inca o data, ca da, arta este deasupra biografiei. Autoarea a spus ca personajele sale sunt imaginate si povestile, de asemenea. Ca vorbim, prin urmare, despre o fictiune, care, as adauga, este filtrata prin sensibilitatea si ratiunea romancierei. ,,Abonatul nu poate fi contactat” este un roman cu seva puternica, un roman despre vieti asumate pana la sange, un roman despre cei din (i)realitatea imediata. Ne proiecteaza pe fiecare dintre noi, intr-o lume pe care, in proximitate fiindu-ne, nu o cunoastem.

Cristina Andrei a pornit cu dreptul in literatura. Nu am apucat sa o felicit pe autoare, o fac acum, spunandu-i ca ne-a oferit modelul unui invingator. Prin forta exemplului sau, de a transforma grijile si nelinistile, nedreptatea si aparentul esec al unui fragment de viata, in literatura de cea mai buna calitate. Si o asigur de ceea ce stie: ca de cate ori il va contacta pe Dumnezeu ii va raspunde. Iata, si prin impliniri ca acestea care justifica orice suferinta si orice esec. Fii Binevenita in literatura, Cristina Andrei!

Sursa: www.jurnalul.ro

SPECIFICATII

An aparitie 2014
Dimensiuni 13 x 20 cm
Nr. pagini 376
Limba Romana
Cod 978-606-579-886-1