MINEIUL PE IANUARIE
(0 opinii)
Cod produs: IBT_2010

Editura: Institutul Biblic si de Misiune Ortodoxa

Pret: 167,00 lei

INTRU SLAVA SFINTEI SI CELEI DE O FIINTA SI DE VIATA FACATOAREI SI NEDESPARTITEI TREIMIMINEIUL PE IANUARIETIPARIT IN ZILELE PASTORIEI PREAFERICITULUI PARINTE DANIEL, PATRIARHUL BISERICII ORT...
citeste mai mult

Cantitate:

-
+
SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166 116 (L-V: 9:00-20:00, S: 10:00-18:00)
MINEIUL PE IANUARIE
MINEIUL PE IANUARIE

(0 opinii)

Pret: 167,00 lei

INTRU SLAVA SFINTEI SI CELEI DE O FIINTA SI DE VIATA FACATOAREI SI NEDESPARTITEI TREIMI

MINEIUL PE IANUARIE

TIPARIT IN ZILELE PASTORIEI PREAFERICITULUI PARINTE DANIEL, PATRIARHUL BISERICII ORTODOXE ROMANE CU APROBAREA SFANTULUI SINOD

EDITURA INSTITUTULUI BIBLIC SI DE MISIUNE ORTODOXA – BUCURESTI, 2010

||||

Cuvant inainte/ e x t r a s

Spiritualitatea textelor liturgice ale Bisericii Ortodoxe, o spiritualitate de sorginte monastica si cu un pronuntat caracter biblic si filocalic (ascetic), a constituit cadrul constant in care credinciosii ortodocsi s-au putut angaja pe drumul desavarsirii in Hristos, prin curatirea de patimi si prin dobandirea virtutilor. Accesul la miezul vietii liturgice a Bisericii prin participarea la Sfintele Slujbe ii ofera credinciosului posibilitatea trairii autentice a adevarului de credinta, textele cartilor de cult exprimand concis o densa  si profunda spiritualitate. Sfintele Slujbe ale Bisericii ne deschid calea doxologica a manifestarii credintei in plan comunitar si a experierii adevarului de credinta exprimat imnografic si marturisit liturgic.

Mineiele sunt carti fundamentale ale cultului crestin ortodox care cuprind atat slujbele Sfintilor pentru fiecare luna a anului, cat si Sinaxarele referitoare la viata acestor Sfinti. Mineiele ofera credinciosilor rugatori posibilitatea patrunderii in sfera tainica si adanc binefacatoare a sarbatorii fiecarei zile, a timpului sfintit prin rugaciunea si lumina vietii Sfintilor dascali duhovnicesti si rugatori pentru noi. Textele inspirate cuprinse in paginile Mineiului ne ajuta sa percepem prezenta sfantului sarbatorit ca fiind una reala printre noi, sfantul devenind astfel protos-ul adunarii eclesiale.

Mineiul pe Ianuarie, cea mai bogata  luna din intregul an bisericesc in praznuirea Cuviosilor, cuprinde, pe langa slujbelor sarbatorilor Sfintilor Vasile cel Mare (1 ianuarie), Ioan Botezatorul (7 ianuarie), Grigorie de Nyssa (10 ianuarie), Atanasie si Chiril, Arhiepiscopii Alexandriei (18 ianuarie), Maxim Marturisitorul (21 ianuarie), Grigorie Teologul (25 ianuarie), Chir si Ioan (31 ianuarie), inca cincisprezece praznice de Cuviosi cu slujba de sine.

citeste mai mult
An aparitie:
2010

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie