Ereticii - G.K. Chesterton
de G.K. Chesterton
(0 opinii)
Cod produs: 978-973-50-6013-8
Autor: G.K. Chesterton
Editura: Humanitas

Pret: 37,00 lei

Ereticii - G.K. Chesterton. Humanitas, 2018. Traducere si note de Cristian Ispir. Pentru Chesterton ereticul nu este cel care alege o doctrina religioasa originala, ci ganditorul care isi id...
citeste mai mult

Cantitate:

-
+
SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166 116 (L-V: 9:00-20:00, S: 10:00-18:00)
Ereticii - G.K. Chesterton
Ereticii - G.K. Chesterton

(0 opinii)

Pret: 37,00 lei

Ereticii - G.K. Chesterton. 

Humanitas, 2018. 


Traducere si note de Cristian Ispir. 

Pentru Chesterton ereticul nu este cel care alege o doctrina religioasa originala, ci ganditorul care isi idolatrizeaza cugetarea, preschimband-o intr-o dogma infailibila. Cu intelepciune, verva satirica si cu rafinat spirit critic, „excentricul print al paradoxului“ rastoarna prejudecati, demonteaza stereotipuri si combate locuri comune incetatenite in literatura, filozofie si religie, ironizand relativismul modern, caruia ii opune, fara pic de fanatism, adevarurile eterne ale Evangheliei. in aceste eseuri mai mult decat actuale, Chesterton polemizeaza amical cu mari eretici ai umanitatii, ca Ibsen, G.B. Shaw, H.G. Wells, Kipling, Oscar Wilde si Nietzsche pe diverse teme sensibile: familia, nationalismul, arta si morala, crestinismul si paganismul, stiinta, conditia umana, crestinul in lumea moderna etc. 

„Adevarurile se preschimba in dogme de indata ce sunt contestate… Totul va fi tagaduit. Totul va deveni crez. Este foarte rezonabil sa contesti pietrele de pe drum. A le afirma va deveni o dogma religioasa. A crede ca toti suntem intr-un vis este o pozitie rationala. A spune ca suntem cu totii treji va deveni o judecata mistica. Ruguri se vor aprinde pentru a arata ca doi plus doi fac patru. Ne vom lupta pentru minuni vizibile ca si cand ar fi invizibile. Vom privi imposibila iarba si cerul cu un curaj straniu. Vom fi dintre aceia care au vazut, si totusi au crezut.“ (G. K. CHESTERTON) 

citeste mai mult
Editura:
An aparitie:
2018

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie