1Q84 (I)
de Haruki Murakami
(0 opinii)
Cod produs: CFAS1-7425
Autor: Haruki Murakami
Editura: Polirom

Pret: 31,74 lei

1Q84 (I), de Haruki Murakami - carti fictiune autori japonezi Libraria Bizantina Traducere din limba japoneza si note de Iuliana Oprina si Florin Oprina O tinara coboara pe scara de urgenta ...
citeste mai mult

Cantitate:

-
+
SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166 116 (L-V: 9:00-20:00, S: 10:00-18:00)
1Q84 (I)
1Q84 (I)

(0 opinii)

Pret: 31,74 lei

1Q84 (I), de Haruki Murakami - carti fictiune autori japonezi Libraria Bizantina

Traducere din limba japoneza si note de Iuliana Oprina si Florin Oprina

O tinara coboara pe scara de urgenta a unei autostrazi suspendate. Intentioneaza sa ucida un om. In alta parte a metropolei, un profesor de matematica e de acord sa rescrie romanul unei fete dislexice. Fara s-o stie, cei doi se cauta, iar actiunile lor declanseaza o adevarata avalansa de evenimente, pentru ca la Murakami povestile simple nu sint niciodata simple. In spatele realitatii banale se ascund intotdeauna tenebre periculoase, iar trecutul nu se lasa nici rescris, nici uitat cu usurinta.

Tinara ucigasa si profesorul de matematica descopera treptat ca au stirnit din umbra forte colosale care ameninta insusi destinul lumii. Romanul poate fi citit ca o poveste de dragoste, dar in acelasi timp este o meditatie asupra fanatismului si asupra violentei pe care acesta o provoaca. Nu in ultimul rind, 1Q84 ridica o intrebare asupra existentei libertatii, indiferent de formele ei de expresie.

„Prin povestile lui simple, vioaie, inteligente, adevarate fictiuni postmoderne, uneori mai serioase, alteori mai rarefiate decit romanele lui Pynchon, Murakami ofera cititorului sau o varietate culturala mereu surprinzatoare.” ( The Washington Post )

„In romane, ca si in viata, Haruki Murakami este intr-o perpetua cautare a eului. Firul calauzitor al acestei cautari epopeice este o constiinta narativa sinuoasa, discreta, blind interogativa.” ( The New York Times Book Review )

Sursa: www.polirom.ro

citeste mai mult
Traducere:
Iuliana Oprina, Florin Oprina
Editura:
An aparitie:
2011
Limba:
Romana
Cod:
978-973-46-2006-7

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie