Libraria Bizantina / Vezi toate / Carte / Religie / Spiritualitate / I.P.S. Lazar PUHALO | Teologia vie in Ortodoxie
I.P.S. Lazar PUHALO | Teologia vie in Ortodoxie
de I.P.S. Lazar PUHALO
(0 opinii)
Cod produs: LB-2019-0628
Autor: I.P.S. Lazar PUHALO
Editura: Eikon
Editura: Eikon

Pret: 15,00 lei

I.P.S. Lazar PUHALO    |    Teologia vie in OrtodoxieEditura EikonCarte aparuta cu binecuvantarea I.P.S. Nicolae CORNEANU, Mitropolitul BanatuluiEditie ingrijita de Fabian ANTONTraducere de ...
citeste mai mult

Cantitate:

-
+
SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166 116 (L-V: 9:00-20:00, S: 10:00-18:00)
I.P.S. Lazar PUHALO | Teologia vie in Ortodoxie
I.P.S. Lazar PUHALO | Teologia vie in Ortodoxie

(0 opinii)

Pret: 15,00 lei

I.P.S. Lazar PUHALO    |    Teologia vie in Ortodoxie

Editura Eikon

Carte aparuta cu binecuvantarea I.P.S. Nicolae CORNEANU, Mitropolitul Banatului

Editie ingrijita de Fabian ANTON

Traducere de Virgil BAIDOC

||||

Extras din Izvoarele nedreptatii – Democratia si legea randamentelor descrescande

In economie, „legea randamentelor descrescande” se refera la o imprejurare in care cineva investeste mai mult decat ar putea recupera din investitia respectiva. Un investitor anume, o companie sau intreaga economie nationala se pot extinde dincolo de orice speranta de a-si recupera investitia. La un moment dat, veniturile obtinute de pe urma investitiei incep sa scada cu un procent care se coreleaza cu rata cresterii investitiei sau a extinderii.

As dori sa sugerez ca aceeasi lege se aplica democratiei. Cer cititorului sa ma scuze pana ce fac niste precizari de dragul corectitudinii si al bunului simt. Acest articol a fost scris in urma unor informatii culese in ultimii doi ani care s-au concretizat in doua rapoarte: unul despre cresterea rapida a criminalitatii in randul adolescentelor, iar cel de-al doilea despre Conferinta internationala a femeilor de la Beijing.

Ceea ce m-a tulburat la Conferinta femeilor din Beijing nu a fost faptul ca anumite grupuri captau mai multa atentie  (care este o parte importanta a democratiei adevarate), ci faptul trist ca incercarea de a oferi „privilegii” crescande a fost o piedica in calea discutarii cauzelor adevarate ale subjugarii femeii chiar si in tarile unde acest lucru nu este reglementat prin lege. Eforturile pentru dobandirea unei mai mari „libertati sexuale” a consumat atata energie si a dus la atatea compromisuri incat problema educatiei, a sanatatii si acordarea dreptului de vot nu au fost puse in discutie in mod satisfacator si de fapt nu s-a realizat nimic in aceste domenii.

citeste mai mult
Traducere:
Traducere de Virgil BAIDOC
Editura:

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie