Zece carti impotriva lui Iulian Apostatul
de Sf. Chiril al Alexandriei
(0 opinii)
Cod produs: C1341

Pret: 24,57 lei

Zece carti impotriva lui Iulian Apostatul, de Sf. Chiril al Alexandriei - carti teologie academica Libraria BizantinaDe la Sfantul Chiril au ramas numeroase scrieri, evident, in primul rand ...
citeste mai mult

Cantitate:

-
+

Zece carti impotriva lui Iulian Apostatul, de Sf. Chiril al Alexandriei - carti teologie academica Libraria Bizantina

De la Sfantul Chiril au ramas numeroase scrieri, evident, in primul rand cele impotriva ereticului Nestorie, dar si cele despre Sfanta Treime, comentariile la multe carti ale Vechiului Testament, predici si epistole. Un loc aparte il ocupa scrierile apologetice, in primul rand cele „Zece carti pentru credinta crestina impotriva imparatului Iulian”. Scrierile lui Chiril, foarte importante pentru credinta Bisericii, nu se remarca printr-o valoare deosebita din punct de vedere literar. Limba si stilul lor nu atrag prea mult, dimpotriva, exceleaza printr-o lipsa de precizie si claritate.

Cand e vorba insa de dogme, el este precis si convingator. Opera pe care o prezentam in acest volum, a fost conceputa pe parcursul a mai multor ani, incepand probabil inainte de 429, cand nu numai la Alexandria, dar mai ales aici, paganismul era departe de a fi murit, iar amintirea imparatului Iulian, numit „Apostatul” (361–363), a masurilor anticrestine pe care le-a luat si a scrierii sale „Contra galileenilor” erau inca vii.

citeste mai mult
Autor:
Sf. Chiril al Alexandriei
Editura:
Anastasia
An aparitie:
2000
Limba:
Romana
Cod:
903

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie