Zapezile de pe Kilimanjaro si alte povestiri
de Ernest Hemingway
(0 opinii)
Cod produs: CFAS1-7479

43,30 lei

Zapezile de pe Kilimanjaro si alte povestiri, de Ernest Hemingway - carti scriitori americani Libraria Bizantina Traducere si note de Ionut Chiva. Zapezile de pe Kilimanjaro si alte povestir...
citeste mai mult

Cantitate:

Zapezile de pe Kilimanjaro si alte povestiri, de Ernest Hemingway - carti scriitori americani Libraria Bizantina

Traducere si note de Ionut Chiva.

Zapezile de pe Kilimanjaro si alte povestiri este cel de-al doilea titlu aparut in Seria de autor „Ernest Hemingway”, deschisa de microromanul Batrinul si marea . Zapezile de pe Kilimanjaro si alte povestiri este o colectie de naratiuni scurte, cu un puternic caracter autobiografic, avind ca subiect pasiunea reala a autorului pentru vinatoare, pescuit, coride, schi, box, safari, precum si experientele acestuia din timpul razboiului. 

Referindu-se la povestirea Zapezile de pe Kilimanjaro , Hemingway declara ca personajul principal este inspirat din „viata singurului om care nu ma poate da in judecata – adica eu”.

Cunoscut ca exponent al minimalismului in literatura, Hemingway reuseste sa infatiseze cele mai profunde esecuri si drame de constiinta, folosindu-se de cele mai simple mijloace stilistice. Tehnica de a-si lasa personajele sa se prezinte singure, in dialoguri suspendate in incertitudine si eliberate de „didascaliile” unui narator omniscient, este o marca stilistica pentru care Hemingway a devenit celebru.

Meritul traducatorului, Ionut Chiva, este de a fi reusit sa surprinda autenticitatea acestui stil, adaugindu-i o rafinata nota personala prin limbajul modern, usor argotic, prin intermediul caruia personajele lui Hemingway prind viata in limba romana.

Autor:
Ernest Hemingway
Editura:
Polirom
An aparitie:
2014
Limba:
Romana
Cod:
978-973-46-0828-7

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie