Zapada de primavara
de Yukio Mishima
(0 opinii)
Cod produs: CFAS1-7382

Pret: 33,72 lei

Zapada de primavara , de Yukio Mishima, volum aparut la editura Humanitas Ecranizat in 2005 in regia lui Isao Yukisada, romanul Zapada de primavara face parte din tetralogia Marea fertilitat...
citeste mai mult

Cantitate:

-
+

Zapada de primavara , de Yukio Mishima, volum aparut la editura Humanitas Ecranizat in 2005

in regia lui Isao Yukisada, romanul Zapada de primavara face parte din tetralogia Marea fertilitatii , capodopera lui Yukio Mishima. In vreme ce in Europa la Belle Epoque isi traieste crepusculul, in lumea inchisa a vechii aristocratii japoneze patrund pentru prima oara provinciali neimpovarati de traditie, pretendenti redutabili la puterea politica si sociala. Din randul noii elite face parte Kiyoaki, un tanar de o delicatete exacerbata, educat in spiritul elegantei si rafinamentului vremurilor de demult.

Prins fara voia sa in lupta dintre vechi si nou, precum si in mrejele unei iubiri mistuitoare pentru frumoasa aristocrata Satoko, tanarul hotaraste sa-si traiasca sentimentele in surdina si sa nu le incredinteze nici macar jurnalului in care isi noteaza visele bizare ce-i bantuie somnul. Coplesit de personalitatea indescifrabila a fetei, Kiyoaki sufera in tacere, iar durerea lui atinge paroxismul atunci cand un print din familia imperiala ii cere mana lui Satoko. Sfidand legile statului si refuzand sa se supuna cutumelor sociale rigide, cei doi aleg, in ciuda sortilor potrivnici, sa-si traiasca neingraditi pasiunea.

citeste mai mult
Autor:
Yukio Mishima
Traducere:
Angela Hondru
Editura:
Humanitas
An aparitie:
2009
Limba:
Romana
Cod:
9789736894855

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie