Z. Un roman despre Zelda Fitzgerald
de Therese Anne Fowler
(0 opinii)
Cod produs: CFAS1-7172

Pret: 37,57 lei

Z. Un roman despre Zelda Fitzgerald , de Therese Anne Fowler - carti fictiune autori straini Libraria Bizantina Bestseller New York Times , USA Today , LA Times , Boston Globe , San Francisc...
citeste mai mult

Cantitate:

-
+

Z. Un roman despre Zelda Fitzgerald , de Therese Anne Fowler - carti fictiune autori straini Libraria Bizantina

Bestseller New York Times , USA Today , LA Times , Boston Globe , San Francisco Chronicle , Publisher’s Weekly , Oprah , Elle , People , The Wall Street Journal , NPR , Vogue , The Washington Post , The Daily Mail , Southern Living , Australian Women’s Weekly , Marie Claire , The Telegraph , Harper’s Bazaar. Roman inclus pe lista celor mai bune carti de fictiune istorica pe 2013 de Huffington Post si Goodreads.

Tradus in peste douasprezece tari. Drepturile de ecranizare pentru un serial TV au fost cumparate de Amazon Studios. „As vrea sa-i pot spune oricui ne crede la pamant... Uitati-va mai bine si veti vedea ceva extraordinar, uimitor, ceva real si adevarat. Noi n-am fost niciodata ceea ce paream.“ Cand nechibzuita frumusete din Sud Zelda Sayre il intalneste pe F. Scott Fitzgerald, la dans, la un country club din Montgomery, Alabama, in 1918, ea are saptesprezece ani, iar el este un tanar locotenent.

Curand Zelda se indragosteste de el, desi Scott nu e bogat sau cunoscut, nici macar nu e din Sud, si insista, frizand absurdul, ca scrisul sau ii va aduce atat avere, cat si faima. Cand Scott isi vinde primul roman unui editor, plina de speranta, Zelda se urca in trenul de New York sa se marite cu el si apoi sa infrunte impreuna orice le-o fi sortit. Acum, in zori de Jazz Age, urmeaza succesul si faima peste inchipuire, care ii transforma pe Scott si pe Zelda in legende ale vremii lor.

Fiecare loc in care ajung devine o scena – New York City, Long Island, Hollywood, Paris, Riviera Franceza – unde amandoi se alatura sarbatorii continue a stralucitoarei Generatii Pierdute, avandu-i cap de afis pe Ernest Hemingway, pe Sara si Gerald Murphy, pe Gertrude Stein. Totul pare nou si posibil, dar nici macar petrecerile lui Jay Gatsby nu tin o vesnicie. Cine este de fapt Zelda, dincolo de sotia unui scriitor faimos?

Sursa: www.humanitas.ro

citeste mai mult
Autor:
Therese Anne Fowler
Traducere:
Anca Peiu
Editura:
Humanitas
An aparitie:
2014
Nr. pagini:
400
Limba:
Romana
Cod:
978-973-689-830-2

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie