Livrare gratuita la cumparaturi de peste 150 de lei

livrarile se fac oriunde in Romania

Bine ati venit!

Vocatie si reponsabilitate in slujirea preoteasca

Mai multe poze

Vocatie si reponsabilitate in slujirea preoteasca
25,04 RON
Sau

Disponibilitate: In stoc

Vocatie si reponsabilitate in slujirea preoteasca, de Pr. prof. dr. Ene Braniste - carti teologie si spiritualitate Libraria Bizantina

 

Ca preot, parintele Ene Braniste este amintit ca „un bun liturg, slujind la Sfantul Altar cu evlavie si solemnitate, traind prezenta misterului divin in mijlocul poporului drept-credincios”.

In cel de-al doilea studiu, „Vocatia (chemarea) pentru preotie” (1979), vocatia preoteasca este prezentata drept premisa fundamentala si „cea dintai conditie” pe care trebuie sa o indeplineasca cel care doreste sa aleaga drumul preotiei. 

“Intelepciunea, tactul si prudent a  ii sunt necesare preotului in relatiile sale de toate zilele cu oamenii. El vine in contact cu fel de fel de oameni, de temperamente , de firi si caractere dintre cele mai diverse. Sufletul fiecarui om in parte reprezinta o lume proprie, deosebita de a altora. Preotul trebuie sa fie deci un bun psiholog, un cunoscator de suflete, el e dator sa cunoasca pe oameni in toate manifestarile si cutele lor sufletesti, sa prevada, sa evite si sa indrepte inclinarile reale ale crediniciosilor sai sau atitudinile lor determinate de nestiinta, de pasiuni sau de interese meschine…” 

Descriere

Autor: Pr. prof. dr. Ene Braniste

Traducere: --

Editura: Basilica

An aparitie: 2014

Detalii

Coperta: --

Dimensiuni: --

Nr. pagini: --

Limba: Romana

Cod: 978-606-8495-88-0

SUGESTII