Livrare gratuita la cumparaturi de peste 150 de lei

livrarile se fac oriunde in Romania

Bine ati venit!

Vin Nenumita (colectie), cupaj 4 sticle. Crama Oprisor

Mai multe poze

Vin Nenumita (colectie), cupaj 4 sticle. Crama Oprisor
1.300,00 RON

Disponibilitate: Nu este in stoc

Vin Nenumita (colectie), cupaj 4 sticle. Crama Oprisor

 

A doua linie nascuta din colaborarea dintre Crama Oprisor si Ciprian Paleologu a fost un experiment dublu, pe care cu bucurie am constatat ca multi dintre iubitorii vinului l-au acceptat fara ezitare. Pe de o parte, “povestea” vinului este ca acest vin nu are o poveste fixa, prestabilita. Ciprian Paleologu a creat trei personaje – Femeia, Copilul si Fiara – carora le-a dat drumul in lume, in patru ipostaze, pentru ca oricine le intalneste sa le scrie propria poveste. Daca Adam se aseza desupra necuvantatoarelor dandu-le nume (si capatand astfel un ascendent asupra lor), cele trei personaje ale lui Paleologu raman generice. Sunt ingrediente care, prin universalitatea lor, descriu toate basmele scrise vreodata, fara a arata cu degetul spre nici unul dintre acestea.

Pe de alta parte, libertatea maxima a celui care ajunge in posesia unei asemenea cutii, cuprinzand toate cele patru etichete, nu sta doar in dreptul (obligatia) de a scrie propria poveste, ci si in posibilitatea de a-i imagina un nume. “Nenumita” este mai mult decat un joc, este cererea cuvantului sacru, a parolei care delimiteaza lumea sensibila (cognoscibila prin simturi) de cea a fantasmei, a mitului, a nostalgiei timpurilor in care oamenii puteau trai in si din basm. “Nenumita”, in sine, creeaza reflexul de a da nume, iar “a da nume” inseamna a face distinctia, a separa, a compara, a da viata. A imagina un nume pentru acest vin inseamna a ti-l apropia si apropria. Inseamna sa descoperi un dialog intre propriul sine si profunzimile si expresiile acestei potiuni magice, lasandu-te in voia energiilor pe care Mitul le descatuseaza in fiecare om.

Esenta acestui experiment este rezumata in certificatul de autenticitate ce insoteste fiecare cutie Nenumita astfel: “Tot ceea ce vei gandi despre minunatiile din aceasta cutie este de nepus la indoiala, este de impartasit cu alte persoane apropiate tie si mai ales este de pastrat cu sfintenie (…). Uita-te cu atentie la povestile de pe etichete, incearca sa le intelegi, sa iei parte tu insuti la ele, sa fii pe rand fiara, copilul si femeia…”.

 

(vinul)

Shiraz, Cabernet Sauvignon, Merlot si Pinot Noir. Aceleasi soiuri care au creat “Fragmentarium”, insa in alte proportii, cu alta intentie si alta perspectiva. In loc de “vin de meditatie”, Nenumita propune “vin pentru deliruri cosmogonice”. Este imposibil sa te apropii de o asemenea sticla si sa nu cazi prada tentatiei jocului propus: sa creezi propriul basm. Gustul in sine spune o poveste interminabila, care cere mereu mai multa atentie, mai multa aprofundare. La fiecare picatura gustata, vinul mai dezvaluie ceva, o nuanta noua se ridica, acoperind ceea ce parea dominant cu doar o clipa inainte. Un parcurs olfactiv de intindere si un complex gustativ zdrobitor, ca un alai de personaje din “1001 de nopti” sau ca un carnaval venetian in care nu descoperi doua masti identice.

De la fructul brut, zemos – mai ales cirese, cirese negre si visine, se trece subtil spre mieji din dulceata de caise, izuri de nuca si peltea de afine, cu aparitii subite si meteorice de nuante de menta si eucalipt, totul invaluit intr-o aroma sangerie, neguroasa, greu de definit, insa usor de simtit si recunoscut. Turnat in pahar, vinul isi “vorbeste” povestea mai bine de o ora, in trohei epopeici, fara sa oboseasca, insa, auditoriul. Dimpotriva, pe masura ce se deschide, nuantele reconfortante de menta si fructe proaspete devin tot mai puternice, tinand interlocutorul captiv al povestii pana la nivelul la care se poate spune ca “lumina adanceste misterul”. 

Descriere

Autor: --

Traducere: --

Editura: --

An aparitie: --

Detalii

Coperta: --

Dimensiuni: --

Nr. pagini: --

Limba: --

Cod: CO_N4_0001

SUGESTII