Livrare gratuita la cumparaturi de peste 150 de lei

livrarile se fac oriunde in Romania

Bine ati venit!

Vin Cutia Paleologu. Crama Oprisor

Mai multe poze

Vin Cutia Paleologu. Crama Oprisor
450,00 RON

Disponibilitate: Nu este in stoc

Vin Cutia Paleologu. Crama Oprisor

 

Cutia Paleologu

 

Cel mai complex concept artistic lansat pana acum pe piata vinului si cel mai bahic demers din lumea artelor – asa ar putea rezumata lansarea Cutiei Paleologu, un punct culminant in ceea ce inseamna relatia dintre arta si vin. In acest proiect, arta si vinul nu mai sunt separate, ci parti ale unui intreg. Arta ESTE vin, iar Vinul ESTE arta.

Cutia Paleologu este “ciocanul” unuia dintre homunculii artistului (“botezat” Hammer-man), obiect de arta expus in cadrul expozitiei “Traumatic Area” ca parte integranta a unui univers de indivizi decerebrati, mancurtizati, actori si promotori ai traumei, un loc in care fiecare este silit sa-si asume partea sa de vina pentru imperfectiunile lumii.

“Traumatic Area – Cutia Paleologu” reprezinta a V-a etapa din Proiectul Uman, un plan de anvergura alcatuit din 24 de etape (cate una la fiecare doi ani), la finalul carora va fi dat in folosinta Omodromul, rezultat al muncii Institutului de Cercetari Corective. Toti cei care vor intra in Omodrom vor iesi “corectati”, curatati de “lacomie, ura, lene, mandrie si alte nevolnicii”, dupa cum explica si caietul expozitiei.

Evident, tinta unui asemenea proiect nu este Omodromul in sine, ci Omul perfect, readus in starea inocentei si curateniei paradisiace. Perfectiunea ca tinta este, fara indoiala, o utopie, insa - pentru ca nu conteaza destinatia, ci drumul – pasii facuti spre o asemenea tinta nu pot aduce decat noi si noi imbunatatiri, o evolutie permanenta, o reasezare si redefinire a fiecarui moment astfel incat progresul sa devina plauzibil.

Exista, la aceasta ora, 3.862 de sticle care ar putea ajunge la iubitorii de vin. Intre acestea, exista 33 de cutii-ciocan, continand 6 sticle magnum si o sticla dublu-magnum, dedicate polaritatilor care ne marcheaza astazi existenta: tinerete – batranete, putere – slabiciune etc. Aceste cutii vor circula prin lume in virtutea unui destin propriu, alegandu-si singure destinatarii. Fiecare dintre ele poarta un desen original, o digigrafie si o prisma-cheie. Daca se va intampla vreodata ca aceste cutii sa se intalneasca, ele vor scrie o noua poveste…

 

(Vinul)

Hammer-man se prezinta la datorie si te loveste cu ciocanul in frunte cat poate de tare. Este singura explicatie plauzibila pentru atacul brutal si naucitor acestui vin, care debuteaza cu senzatiile tari dobandite din Cabernet Sauvignon si Dornfelder. Insa, la fel cum Institutul de Cercetari Corective va izbuti sa “curete” omul de poverile neomeniei, Feteasca Neagra si Shiraz-ul intervin destul de repede, pentru a vindeca socul initial si pentru a corecta manifestarile abuzive ale celor doi “grei”. Dupa cateva inghitituri (este imposibil sa apreciezi intregul dintr-o singura incercare), menite sa modifice probabil palierele liminale ale perceptiei, vinul se redefineste, se recompune, fragmentele se ordoneaza coerent, ca piesele unui puzzle. Se nasc fructe negre de padure, ceaiuri negre si cirese negre. In urmatorul pas, aceste senzatii intunecate se invelesc intr-o urma de pruna afumata, care confera catifelare si senzatii caramelizate, pentru ca finalul sa concentreze intr-o logica interna perfecta ciocolata neagra si cacao pura, cu vagi senzatii glicerice, intr-un postgust lung, cu foarte putine, dar foarte expresive urme de condiment. 

Descriere

Autor: --

Traducere: --

Editura: --

An aparitie: --

Detalii

Coperta: --

Dimensiuni: --

Nr. pagini: --

Limba: --

Cod: CO_CP_0001

SUGESTII