Livrare gratuita la cumparaturi de peste 150 de lei

livrarile se fac oriunde in Romania

Bine ati venit!

Vin Cupola Sanctis Sfintii Petru si Pavel. Crama Oprisor

Mai multe poze

Vin Cupola Sanctis Sfintii Petru si Pavel. Crama Oprisor
75,00 RON
Sau

Disponibilitate: In stoc

Vin Cupola Sanctis Sfintii Apostoli Petru si Pavel. Crama Oprisor ~ Vin rosu, sec

 

Cupola Sanctis

Oltenia Profunda e Oltenia oamenilor sai si nimic mai mult. Iar oamenii sai sunt dintre primii care au ingenuncheat in fata lui Dumnezeu, alaturandu-se „credintei celor care iubesc si iarta”. In rarele ocazii in care sarbatorile ii smulg pamantului pe care-l trudesc zi de zi, familiile se strang in numele unuia dintre sfintii pe al caror martiriu ne-am intemeiat intreaga viata. Pentru ei a fost creat, cu dragoste si cu respect, acest vin destinat celebrarii vietii ce va urma. Un vin care se separa de intentiile obisnuite ale oricarui alt vin cunoscut: nu se bea cu burta, nici nu se bea cu mintea. Nu este nici vin de savurat in singuratate, nici vin de petrecere. Este un vin pentru inima, pentru dragostea fiecaruia dintre noi pentru cel de alaturi, pentru zilele in care ne amintim ce conteaza cu adevarat  credinta, iubirea si omenia.

Chiar daca porneste cu note sobre, cerneloase, care anunta un vin greu, serios, se dechide repede spre note de fructe rosii, dulceturi si gemuri, dezvaluind o catifelare tandra de cacao si taninuri fine. Postugustul este lung si surprinzator, dezvaluind note proaspete si calde, fructate, insa fara sa ascunda varsta aproape de maturitate a vinului.

 

Sfintii Apostoli Petru si Pavel

Intru tot laudatii Sfinti apostoli Petru si Pavel sunt deseori numiti cei dintai pe scaun sezatori si propovaduitori ai Evangheliei lui Hristos. Increderea lor nestramutata in Fiul lui Dumnezeu si bogatia de Duh Sfant pogorata asupra lor au adus nenumarate suflete pe calea credintei, minunile lor au schimbat lumea, iar invataturile lor stau pana astazi la temelia moralei si a bunei cuviinte crestine. Si totusi, cu greu s-ar fi putut gasi oameni atat de deosebiti unul de celalalt in ducerea mai departe a Cuvantului.

Simon, fratele Sfantului Andrei, Cel dintai chematul, era un pescar sarac din Betsaida, botezat in apa Iordanului de catre Sfantul Ioan. Pe vremea cand Ioan era deja in temnita, Hristos i-a chemat pe Andrei si Petru la El, iar ei au lasat in urma barcile si plasele si L-au urmat pe intregul Sau drum. Dupa inaltare, Petru a propovaduit Evanghelia in Iudeea, Antiohia, Pont, Galitia, Capadoccia, Asia si in Bitinia, apoi a ajuns pana la Roma. Acolo l-a biruit, cu minunile lui, pe Simon Vrajitorul (sau Magul), starnind furia lui Nero, care a pus ca Petru sa fie rastignit. Considerandu-se nedemn sa stea pe aceeasi cruce pe care a stat Invatatorul sau, Petru a cerut sa fie rastignit cu capul in jos, si asa si-a primit fericitul sfarsit.

Apostolul Pavel este singurul dintre apostoli care nu a mers alaturi de Hristos in drumurile sale ba, mai mult, chiar s-a numarat printre cei care si-au dedicat o parte din viata prigonirii crestinilor, jefuind si stricand Biserica. In anul 33, se pazea hainele soldatilor pusi sa-l ucida cu pietre pe Sfantul Stefan. Dupa minunea de pe drumul Damascului, cand Dumnezeu i-a luat vederea pentru o vreme, Saul (dupa numele sau de fariseu) isi deschide inima si se dovedeste a fi singurul care se ridica la inaltimea morala a lui Petru, ajungand sa fie considerat a doua capetenie a apostolilor. Despre el avea sa spuna Sfantul Ioan Gura de aur ca a fost „fereastra prin care lumea pagana a vazut pe Hristos”. Petru, cel care s-a lepadat de Hristos de trei ori intr-o noapte, si Pavel, cel care i-a ucis pe iubitorii de Dumnezeu, sunt cei ale caror vieti arata nemasurata putere de iertare a Domnului, cei ale caror fapte ne aduc aminte ca intotdeauna exista incredere si bunatate, exista a doua sansa si ca nimic nu poate impiedica pe de-a'ntregul intoarcerea la Lumina.

Ii sarbatorim pe cei doi mari stalpi ai Bisericii pe data de 29 iunie, aceeasi data la care, in anul 67, Nero il decapita pe Pavel in Roma.

Descriere

Autor: --

Traducere: --

Editura: --

An aparitie: --

Detalii

Coperta: --

Dimensiuni: --

Nr. pagini: --

Limba: --

Cod: CO_CS_0010

SUGESTII