Livrare gratuita la cumparaturi de peste 150 de lei

livrarile se fac oriunde in Romania

Bine ati venit!

Vin Cupola Sanctis Sfintii Constantin si Elena. Crama Oprisor

Mai multe poze

Vin Cupola Sanctis Sfintii Constantin si Elena. Crama Oprisor
75,00 RON
Sau

Disponibilitate: In stoc

Vin Cupola Sanctis Sfintii Constantin si Elena. Crama Oprisor ~ Vin rosu, sec

 

Cupola Sanctis

Oltenia Profunda e Oltenia oamenilor sai si nimic mai mult. Iar oamenii sai sunt dintre primii care au ingenuncheat in fata lui Dumnezeu, alaturandu-se „credintei celor care iubesc si iarta”. In rarele ocazii in care sarbatorile ii smulg pamantului pe care-l trudesc zi de zi, familiile se strang in numele unuia dintre sfintii pe al caror martiriu ne-am intemeiat intreaga viata. Pentru ei a fost creat, cu dragoste si cu respect, acest vin destinat celebrarii vietii ce va urma. Un vin care se separa de intentiile obisnuite ale oricarui alt vin cunoscut: nu se bea cu burta, nici nu se bea cu mintea. Nu este nici vin de savurat in singuratate, nici vin de petrecere. Este un vin pentru inima, pentru dragostea fiecaruia dintre noi pentru cel de alaturi, pentru zilele in care ne amintim ce conteaza cu adevarat  credinta, iubirea si omenia.

Chiar daca porneste cu note sobre, cerneloase, care anunta un vin greu, serios, se dechide repede spre note de fructe rosii, dulceturi si gemuri, dezvaluind o catifelare tandra de cacao si taninuri fine. Postugustul este lung si surprinzator, dezvaluind note proaspete si calde, fructate, insa fara sa ascunda varsta aproape de maturitate a vinului.

 

Sfintii Imparati Constantin si Elena

In anul Domnului 293, generalul roman Chlorus, sfatuit de imparatul Diocletian, divorta de Flavia Iulia Helena, o crestina nascuta in Bitinia, pamantul pe care se savarsise lucrarea Sfantului Andrei. Ani mai tarziu, Constantin, mostenitor al imparatiei lui Constantiu Chlorus, avea sa se pogoare cu armata asupra necinstei si desfranarii din Roma, stapanita atunci de Maxentiu, fiul lui Maximian.

 Vazand Dumnezeu curatenia lui Constantin, i s-a aratat acestuia in plina zi, descoperind semnul crucii scris cu stele pe cer, alaturi de cuvintele “hoc signum vinces”  “prin acest semn vei birui”, dupa care Hristos i s-a aratat in vis, cerandu-i sa poarte semnul crucii in batalie. Constantin a pus sa se scrie semnul crucii pe toate steagurile si sabiile armatei lui si l-a invins pe Maxentiu, care avea de mai bine de sase ori mai multi soldati, astfel devenind imparat al imperiului, in anul 312. Pentru a-l cinsti pe Dumnezeu, a mutat capitala in fostul oras trac Bizant, devenit apoi Constantinopolis, orasul lui Constantin.

Un an mai tarziu, prin Edictul de la Milano, Constantin cel Mare dadea libertate crestinismului in tot Imperiul Roman. In 325, Constantin a convocat primul sinod ecumenic la Niceea, unde Iisus Hristos a fost recunoscut ca fiind de-o fiinta cu Tatal si a fost fixata data Pastilor ca fiind prima duminica dupa luna plina, dupa echinoctiul de primavara. Dupa sinod, Constantin a trimis pe mama sa, Elena, pe calea Golgotei, cautand crucea lui Hristos si, gasind ea trei cruci, a pus sa fie atins un mort de fiecare din ele si, cand s-a atins de cea a Mantuitorului, mortul a inviat. Pe patul de moarte, Constantin a fost crestinat de catre Episcopul Eusebiu de Cezareea, devenind primul imparat crestin si cel care a deschis drumul pentru Teodosie, cel care a proclamat in anul 380 crestinismul ortodox drept religie a Imperiului Roman de Rasarit.

Crestinii ii sarbatoresc pe Sfintii Constantin si Elena pe 21 mai.

Descriere

Autor: --

Traducere: --

Editura: --

An aparitie: --

Detalii

Coperta: --

Dimensiuni: --

Nr. pagini: --

Limba: --

Cod: CO_CS_0011

SUGESTII