Livrare gratuita la cumparaturi de peste 150 de lei

livrarile se fac oriunde in Romania

Bine ati venit!

Vin Cupola Sanctis Sfantul Stefan. Crama Oprisor

Mai multe poze

Vin Cupola Sanctis Sfantul Stefan. Crama Oprisor
75,00 RON
Sau

Disponibilitate: In stoc

Vin Cupola Sanctis Sfantul Stefan. Crama Oprisor ~ Vin rosu, sec

 

Cupola Sanctis

Oltenia Profunda e Oltenia oamenilor sai si nimic mai mult. Iar oamenii sai sunt dintre primii care au ingenuncheat in fata lui Dumnezeu, alaturandu-se „credintei celor care iubesc si iarta”. In rarele ocazii in care sarbatorile ii smulg pamantului pe care-l trudesc zi de zi, familiile se strang in numele unuia dintre sfintii pe al caror martiriu ne-am intemeiat intreaga viata. Pentru ei a fost creat, cu dragoste si cu respect, acest vin destinat celebrarii vietii ce va urma. Un vin care se separa de intentiile obisnuite ale oricarui alt vin cunoscut: nu se bea cu burta, nici nu se bea cu mintea. Nu este nici vin de savurat in singuratate, nici vin de petrecere. Este un vin pentru inima, pentru dragostea fiecaruia dintre noi pentru cel de alaturi, pentru zilele in care ne amintim ce conteaza cu adevarat  credinta, iubirea si omenia.

Chiar daca porneste cu note sobre, cerneloase, care anunta un vin greu, serios, se dechide repede spre note de fructe rosii, dulceturi si gemuri, dezvaluind o catifelare tandra de cacao si taninuri fine. Postugustul este lung si surprinzator, dezvaluind note proaspete si calde, fructate, insa fara sa ascunda varsta aproape de maturitate a vinului.

 

Sfantul Stefan

Ca orice revolutie, din orice timp, crestinismul s-a intins peste lume cu pretul multor vieti sacrificate, a unor batalii nesfarsite si a sute de ani de conflicte, contradictii, reconsiderari si schisme. Martiriul crestin are, totusi, un inceput omenesc, iar acesta este moartea primului apostol, Sfantul Stefan, omorat cu pietre de catre de un pluton supravegheat de Saul, cel care avea sa devina mai tarziu, una dintre cele mai puternice voci ale crestinatatii.

Harul apostolului Stefan era atat de mare, incat apostolii l-au numit intre cei sapte diaconi, iar acestia l-au ales sa-i conduca, devenind primul arhidiacon. Marturisirea credintei lui i-a adus sfasitul, preotii din Ierusalim, in frunte cu Caiafa, gasindu-l vinovat de blasfemie impotriva lui Moise si a lui Dumnezeu. Cei care au asistat la judecata, printre ei numarandu-se si Sfantul Apostol Luca, au povestit ca, inainte de pronuntarea sentintei, cei care l-au privit pe Stefan au vazut un inger.

 Inainte de a muri, insa, are si prima teofanie inregistrata vreodata, cuvintele sale fiind „Iata, vad cerurile deschise si pe Fiul Omului stand la dreapta lui Dumnezeu”. In timpul lapidarii rosteste, precum Hristos cu doar putin inainte, „Doamne, nu le socoti lor pacatul acesta!”.

Pe cel care a devenit prima floare nevestejita in cununa Bisericii,  numele de Stefan insemnand „cununa”, e serbam in fiecare an pe 27 decembrie. 

Descriere

Autor: --

Traducere: --

Editura: --

An aparitie: --

Detalii

Coperta: --

Dimensiuni: --

Nr. pagini: --

Limba: --

Cod: CO_CS_0007

SUGESTII