Livrare gratuita la cumparaturi de peste 150 de lei

livrarile se fac oriunde in Romania

Bine ati venit!

Vin Cupola Sanctis Sfantul Nicolae. Crama Oprisor

Mai multe poze

Vin Cupola Sanctis Sfantul Nicolae. Crama Oprisor
75,00 RON
Sau

Disponibilitate: In stoc

Vin Cupola Sanctis Sfantul Nicolae. Crama Oprisor ~ Vin rosu, sec

 

Cupola Sanctis

Oltenia Profunda e Oltenia oamenilor sai si nimic mai mult. Iar oamenii sai sunt dintre primii care au ingenuncheat in fata lui Dumnezeu, alaturandu-se „credintei celor care iubesc si iarta”. In rarele ocazii in care sarbatorile ii smulg pamantului pe care-l trudesc zi de zi, familiile se strang in numele unuia dintre sfintii pe al caror martiriu ne-am intemeiat intreaga viata. Pentru ei a fost creat, cu dragoste si cu respect, acest vin destinat celebrarii vietii ce va urma. Un vin care se separa de intentiile obisnuite ale oricarui alt vin cunoscut: nu se bea cu burta, nici nu se bea cu mintea. Nu este nici vin de savurat in singuratate, nici vin de petrecere. Este un vin pentru inima, pentru dragostea fiecaruia dintre noi pentru cel de alaturi, pentru zilele in care ne amintim ce conteaza cu adevarat  credinta, iubirea si omenia.

Chiar daca porneste cu note sobre, cerneloase, care anunta un vin greu, serios, se dechide repede spre note de fructe rosii, dulceturi si gemuri, dezvaluind o catifelare tandra de cacao si taninuri fine. Postugustul este lung si surprinzator, dezvaluind note proaspete si calde, fructate, insa fara sa ascunda varsta aproape de maturitate a vinului.

 

Sfantul Nicolae

Desi este sfantul cu cea mai mare trecere la copii, date fiind cadourile pe care le primesc apoi la fiecare 6 decembrie, Sfantul Ierarh Nicolae a fost un om care intai a cunoscut lipsurile postului, si abia placerea gustului. Spun vietile sfintilor ca inca de cand s-a nascut, Nicolae mai intai a postit, si abia apoi a mancat, si ca postul sfant l-a tinut in fiecare miercuri si vineri, mancand o singura data in acele zile de la pieptul mamei sale. Imediat dupa nastere, se spune, Nicolae a stat trei ceasuri in picioare, in baie fiind, spre a cinsti Sfanta Treime.

Nascut, ca multi alti sfinti intemeietori ai crestinismului, in anii de prigoana ai lui Diocletian si Maximilian, Nicolae a dus o viata pustniceasca, propovaduind mereu credinta dreapta. Despre bunatatea sa s-a auzit departe, si pana astazi Sfantul Nicolae ramane simbolul absolut al daruirii, binefacerii si sprijinului dat celor care fac bine.

Fiind Nicolae un arhiereu cunoscut pentru indrazneala cu care propovaduia Cuvantul lui Dumnezeu in cetatea Lichei, Diocletian a dat ordin sa fie intemnitat. Insa Atotputernicul avea alte planuri pentru Nicolae, care a ramas in viata pana la urcarea pe tron a Sfantului Constantin cel Mare, care de indata a eliberat toti crestinii din temnite. Nicolae a luat drumul Mirei, unde a lucrat la sufletele neaduse pe calea dreapta. A participat, chemat de Constantin, la cel dintai Sinod de la Niceea, unde s-a intemeiat crestinismul ortodox, odata cu recunoasterea faptului ca Hristos este unul si acelasi cu Dumnezeu-Tatal, si a primit darul facerii de minuni.

Obiceiul facerii de cadouri de ziua Sfantului Nicolae vine de la o intamplare veche. Zice-se ca era un om foarte sarac, care avea trei fete frumoase. Fiind la sapa de lemn, s-a gandit sa isi necinsteasca viata si casa, dandu-si fetele spre desfranare. Dumnezeu i-a aratat lui Nicolae curatenia in care traise omul pana atunci si primejdia care-l pandea. Atunci, Nicolae se hotari sa-l ajute pe sarac, insa nu a vrut sa fie vazut sau sa se stie de unde vine ajutorul, asa ca s-a furisat in toiul noptii si i-a aruncat omului in casa o punga de galbeni, salvandu-l si de la saracie, si de la caderea in pacat.

Descriere

Autor: --

Traducere: --

Editura: --

An aparitie: --

Detalii

Coperta: --

Dimensiuni: --

Nr. pagini: --

Limba: --

Cod: CO_CS_0006

SUGESTII