Livrare gratuita la cumparaturi de peste 150 de lei

livrarile se fac oriunde in Romania

Bine ati venit!

Vin Cupola Sanctis Sfantul Ioan. Crama Oprisor

Mai multe poze

Vin Cupola Sanctis Sfantul Ioan. Crama Oprisor
75,00 RON
Sau

Disponibilitate: In stoc

Vin Cupola Sanctis Sfantul Ioan. Crama Oprisor ~ Vin rosu, sec

 

Cupola Sanctis

Oltenia Profunda e Oltenia oamenilor sai si nimic mai mult. Iar oamenii sai sunt dintre primii care au ingenuncheat in fata lui Dumnezeu, alaturandu-se „credintei celor care iubesc si iarta”. In rarele ocazii in care sarbatorile ii smulg pamantului pe care-l trudesc zi de zi, familiile se strang in numele unuia dintre sfintii pe al caror martiriu ne-am intemeiat intreaga viata. Pentru ei a fost creat, cu dragoste si cu respect, acest vin destinat celebrarii vietii ce va urma. Un vin care se separa de intentiile obisnuite ale oricarui alt vin cunoscut: nu se bea cu burta, nici nu se bea cu mintea. Nu este nici vin de savurat in singuratate, nici vin de petrecere. Este un vin pentru inima, pentru dragostea fiecaruia dintre noi pentru cel de alaturi, pentru zilele in care ne amintim ce conteaza cu adevarat  credinta, iubirea si omenia.

Chiar daca porneste cu note sobre, cerneloase, care anunta un vin greu, serios, se dechide repede spre note de fructe rosii, dulceturi si gemuri, dezvaluind o catifelare tandra de cacao si taninuri fine. Postugustul este lung si surprinzator, dezvaluind note proaspete si calde, fructate, insa fara sa ascunda varsta aproape de maturitate a vinului.

 

Sfantul Ioan

Anuntat de inger si cu puterea de a umple de har sfant pe mama sa inca din pantece, Ioan Botezatorul este cel mai iubit si mai sarbatorit sfant al crestinatatii. Nasterea sa este aproape un anunt pentru ceea ce urma sa vina - mama lui, Elizabeta, este inaintata in varsta si stearpa, tatal sau, Zaharia, este pedepsit pentru indoiala luandu-i-se darul vorbirii, pe care il recapata abia cand accepta sa ii dea fiului sau numele ales de inger  Ioan.

Cu haina sa aspra, din par de camila, nemancand paine si neband vin, ci traind cu miere salbatica si lacuste in pustietate, Ioan este primul care propovaduieste infranarea si modestia, care anunta venirea Mantuitorului si le cere celor care vin sa se boteze sa se pregateasca, pentru ca imparatia lui Dumnezeu s-a apropiat. Si il aseaza mai presus de toti chiar Mantuitorul Isus Hristos, cand vine la Apa Iordanului spre a fi botezat: „Adevar va spun ca, intre cei nascuti din femeie, nu s-a sculat unul mai mare decat Ioan Botezatorul”.

Puterea lui Ioan este atat de mare, incat Irod nu cuteaza sa-l ucida, de teama poporului, nici chiar atunci cand Ioan il mustra aspru, in vazul lumii, pentru traiul desfranat alaturi de Irodiada, soata fratelui lui Irod, Filip. Zilele lui Ioan se petrec multa vreme in temnita, pana cand, la sarbatoarea nasterii lui Irod, imparatul este atat de impresionat de dansul fiicei Irodiadei incat ii promite acesteia implinirea oricarei dorinte. Sfatuita de mama sa, ea cere capul lui Ioan Botezatorul, si astfel se sfarsesc zilele primului om care l-a recunoscut pe Isus drept „Mielul lui Dumnezeu, cel care ridica pacatele lumii”.

In timpul prigoanelor impotriva crestinilor, trupul lui Ioan este ars de catre Julianus Apostata, si se spune ca din el nu au ramas decat un brat si un deget, cenusa fiind imprastiata in vant. Este cinstit de nu mai putin de trei ori peste an: in ziua nasterii sale, pe 24 iunie, in ziua in care l-a botezat pe Domnul, 7 ianuarie, si in ziua Taierii Capului, pe 29 august, cand e zi de post si rugaciune.

Descriere

Autor: --

Traducere: --

Editura: --

An aparitie: --

Detalii

Coperta: --

Dimensiuni: --

Nr. pagini: --

Limba: --

Cod: CO_CS_0002

SUGESTII