Livrare gratuita la cumparaturi de peste 150 de lei

livrarile se fac oriunde in Romania

Bine ati venit!

Vin Cupola Sanctis Sfantul Ilie. Crama Oprisor

Mai multe poze

Vin Cupola Sanctis Sfantul Ilie. Crama Oprisor
75,00 RON
Sau

Disponibilitate: In stoc

Vin Cupola Sanctis Sfantul Ilie. Crama Oprisor ~ Vin rosu, sec

 

Cupola Sanctis

Oltenia Profunda e Oltenia oamenilor sai si nimic mai mult. Iar oamenii sai sunt dintre primii care au ingenuncheat in fata lui Dumnezeu, alaturandu-se „credintei celor care iubesc si iarta”. In rarele ocazii in care sarbatorile ii smulg pamantului pe care-l trudesc zi de zi, familiile se strang in numele unuia dintre sfintii pe al caror martiriu ne-am intemeiat intreaga viata. Pentru ei a fost creat, cu dragoste si cu respect, acest vin destinat celebrarii vietii ce va urma. Un vin care se separa de intentiile obisnuite ale oricarui alt vin cunoscut: nu se bea cu burta, nici nu se bea cu mintea. Nu este nici vin de savurat in singuratate, nici vin de petrecere. Este un vin pentru inima, pentru dragostea fiecaruia dintre noi pentru cel de alaturi, pentru zilele in care ne amintim ce conteaza cu adevarat  credinta, iubirea si omenia.

Chiar daca porneste cu note sobre, cerneloase, care anunta un vin greu, serios, se dechide repede spre note de fructe rosii, dulceturi si gemuri, dezvaluind o catifelare tandra de cacao si taninuri fine. Postugustul este lung si surprinzator, dezvaluind note proaspete si calde, fructate, insa fara sa ascunda varsta aproape de maturitate a vinului.

 

Sfantul Ilie

Cu opt veacuri inainte de Hristos, existenta mantuirii a fost facuta cunoscuta oamenilor atunci cand, dupa o viata de sfant, Marele Prooroc Ilie a fost luat de ingeri si purtat spre Ceruri intr-un car de foc, fara a trece prin moarte, chiar daca Raiul le fusese inchis oamenilor dupa primul pacat, si avea sa ramana asa pana la venirea Mantuitorului.

Viata lui Ilie a stat sub semnul unui revelatii aratate tatalui sau, Sovac. Acesta a vazut un grup de oameni imbracati in vestminte albe, care il imbracau pe Ilie cu haine de foc si ii dadeau sa manance o flacara. Preotii din Ierusalim, auzind despre vedenie, au interpretat-o ca pe un semn ca Ilie era destinat unei vieti in care sa slujeasca Domnului si sa profeteasca. Insusi numele de Ilie (Elie, Ilias, Elijah) inseamna „Al carui Dumnezeu este YHWH”. Viata lui s-a scurs in timpul regelui Ahab care, convins de sotia sa, revigorase cultul pagan al lui Baal si Astarte. Mergand sa ii atraga atentia regelui asupra acestui pacat care insemna despartirea de Dumnezeu, Ilie il anunta ca pedeapsa divina va fi de trei ani si jumatate de seceta. Ilie se ascunde de furia lui Ahab mai intai la paraul Cherit, unde este hranit de un corb, apoi in casa unei vaduve, unde face minuni, inviindu-l pe fiul acesteia si inmultind faina si uleiul. Dupa perioada de trei ani si jumatate, Ilie se intoarce la Ahab, caruia ii propune sa se roage la Baal pentru ploaie, in timp ce el se va ruga lui Dumnezeu. Ahab si 450 de preoti ai lui Baal nu reusesc sa obtina nici un semn, insa cerurile se deschid la rugaciunea lui Ilie, iar focul se revarsa asupra jertfei aduse de acesta.

Se spune, de atunci, ca Domnul i-a daruit cheile cerului lui Ilie, lasandu-l sa le deschida si sa le inchida, dandu-le oamenilor ploaie sau uscaciune. Crestinii il sarbatoresc pe Sfantul Mare Prooroc la 20 iulie.

Descriere

Autor: --

Traducere: --

Editura: --

An aparitie: --

Detalii

Coperta: --

Dimensiuni: --

Nr. pagini: --

Limba: --

Cod: CO_CS_0009

SUGESTII