Livrare gratuita la cumparaturi de peste 150 de lei

livrarile se fac oriunde in Romania

Bine ati venit!

Vin Cupola Sanctis Sfantul Gheorghe. Crama Oprisor

Mai multe poze

Vin Cupola Sanctis Sfantul Gheorghe. Crama Oprisor
75,00 RON
Sau

Disponibilitate: In stoc

Vin Cupola Sanctis Sfantul Gheorghe. Crama Oprisor ~ Vin rosu, sec

 

Cupola Sanctis

Oltenia Profunda e Oltenia oamenilor sai si nimic mai mult. Iar oamenii sai sunt dintre primii care au ingenuncheat in fata lui Dumnezeu, alaturandu-se „credintei celor care iubesc si iarta”. In rarele ocazii in care sarbatorile ii smulg pamantului pe care-l trudesc zi de zi, familiile se strang in numele unuia dintre sfintii pe al caror martiriu ne-am intemeiat intreaga viata. Pentru ei a fost creat, cu dragoste si cu respect, acest vin destinat celebrarii vietii ce va urma. Un vin care se separa de intentiile obisnuite ale oricarui alt vin cunoscut: nu se bea cu burta, nici nu se bea cu mintea. Nu este nici vin de savurat in singuratate, nici vin de petrecere. Este un vin pentru inima, pentru dragostea fiecaruia dintre noi pentru cel de alaturi, pentru zilele in care ne amintim ce conteaza cu adevarat  credinta, iubirea si omenia.

Chiar daca porneste cu note sobre, cerneloase, care anunta un vin greu, serios, se dechide repede spre note de fructe rosii, dulceturi si gemuri, dezvaluind o catifelare tandra de cacao si taninuri fine. Postugustul este lung si surprinzator, dezvaluind note proaspete si calde, fructate, insa fara sa ascunda varsta aproape de maturitate a vinului.

 

Sfantul Gheorghe

Purtatorul de biruinta, Marele Mucenic Gheorghe, s-a nascut din parinti crestini in Capadoccia si, urmand cariera militara, a ajuns comandant in armata imparatului Diocletian chiar in vremea in care acesta a cerut tuturor supusilor Romei care se crestinasera sa se lepede de credinta si sa se intoarca la vechii idoli. Chiar cand se dadea ordinul, in anul Domnului 303, Gheorghe s-a ridicat si si-a marturisit credinta in fata tuturor, refuzand sa aduca jertfe idolilor. Chinurile la care a fost supus, in incercarea de a-l face sa-si lepede credinta, au fost dintre cele mai groaznice: a fost strapuns cu sulita, aruncat la vale pe roata tintuita, a fost aruncat in groapa cu var, batut cu vinele de bou si pus sa alerge cu o incaltaminte de fier ale carei cuie ii intrau in talpa, i s-a dat sa bea otrava. Si, la toate incercarile, dumnezeiescul inger a ramas cu el si l-a ferit, iar cand Magnentiu a cerut semn divin asupra puterii lui Dumnezeu, un mort atins de Sfant a inviat si a marturisit credinta dreapta, spunand ca a murit de dinainte de Hristos si a petrecut mai bine de trei veacuri in focurile Iadului. In timpul tuturor acestor minuni, multi pagani s-au crestinat si, dintre ei, multora li s-au taiat capetele pe loc, la portile cetatii. Pana si inima imparatesei Alexandra s-a intors spre Dumnezeu dupa ce a vazut toate acestea, insa nimic nu s-a clintit in imparat, nici chiar cand idolii din templu au cazut si s-au spart cand Gheorghe i-a pus sa-l recunoasca pe Hristos ca singur Dumnezeu. Lui Gheorghe i s-a taiat capul, iar imparateasa Alexandra a murit in inchisoare, nu inainte de a-si da sufletul lui Dumnezeu prin rugaciune.

Sfantul Gheorghe a ramas pana astazi protector al armatelor, iar crucea sa sta pe steagul Angliei, dupa ce insemnele lui au fost cinstite de Richard Inima de Leu.

Noi il stim din icoane ca Omorator al Balaurului, pentru ca povestea din popor spune ca el a fost cel care a salvat orasul Selena din Libia de un monstru care asuprea orasul. Balaurul, cu o foame neostoita, cerea oi in fiecare zi de la locuitorii orasului si, cand nu au mai fost oi, a cerut fiica imparatului. Atunci a venit Gheorghe, l-a strapuns cu sulita si a dus-o pe fata inapoi tatalui sau. Stapanul cetatii i-a oferit lui Gheorghe, despre care nu stia decat ca e un tanar crestin, pe fiica sa de sotie si jumatate de imparatie, insa Sfantul a refuzat, spunand ca mai are multe de facut in apararea Bisericii si a credinciosilor sai.

Descriere

Autor: --

Traducere: --

Editura: --

An aparitie: --

Detalii

Coperta: --

Dimensiuni: --

Nr. pagini: --

Limba: --

Cod: CO_CS_0008

SUGESTII