Livrare gratuita la cumparaturi de peste 150 de lei

livrarile se fac oriunde in Romania

Bine ati venit!

Vin Cupola Sanctis Sfantul Dumitru. Crama Oprisor

Mai multe poze

Vin Cupola Sanctis Sfantul Dumitru. Crama Oprisor
75,00 RON
Sau

Disponibilitate: In stoc

Vin Cupola Sanctis Sfantul Dumitru. Crama Oprisor ~ Vin rosu, sec

 

Cupola Sanctis

Oltenia Profunda e Oltenia oamenilor sai si nimic mai mult. Iar oamenii sai sunt dintre primii care au ingenuncheat in fata lui Dumnezeu, alaturandu-se „credintei celor care iubesc si iarta”. In rarele ocazii in care sarbatorile ii smulg pamantului pe care-l trudesc zi de zi, familiile se strang in numele unuia dintre sfintii pe al caror martiriu ne-am intemeiat intreaga viata. Pentru ei a fost creat, cu dragoste si cu respect, acest vin destinat celebrarii vietii ce va urma. Un vin care se separa de intentiile obisnuite ale oricarui alt vin cunoscut: nu se bea cu burta, nici nu se bea cu mintea. Nu este nici vin de savurat in singuratate, nici vin de petrecere. Este un vin pentru inima, pentru dragostea fiecaruia dintre noi pentru cel de alaturi, pentru zilele in care ne amintim ce conteaza cu adevarat  credinta, iubirea si omenia.

Chiar daca porneste cu note sobre, cerneloase, care anunta un vin greu, serios, se dechide repede spre note de fructe rosii, dulceturi si gemuri, dezvaluind o catifelare tandra de cacao si taninuri fine. Postugustul este lung si surprinzator, dezvaluind note proaspete si calde, fructate, insa fara sa ascunda varsta aproape de maturitate a vinului.

 

 

Pe vremea cand Imperiul Roman era in mainile imparatilor Maximian si Diocletian, in cetatea Tesalonicului, voievodul si soata sa isi botezau in taina fiul, pe Dumitru, in religia crestina. Erau vremuri de prigoana, iar invataturile date fiului lor asupra bunatatii si milosteniei nu erau privite cu ochi buni de catre puternicii Romei. Dupa moartea tatalui sau, Dumitru este chemat de catre imparatul Maximian si, vazandu-i acesta intelepciunea, este uns voievod al Tesalonicului. In anul 306, intorcandu-se Maximian invingator dintr-un razboi cu scitii, poposi in cetatea lui Dumitru, despre care auzise ca si-ar fi dedicat viata slujirii lui Dumnezeu. Dumitru nu-i ascunde ca este adevarat, si este aruncat in inchisoare, unde se intalneste cu un tanar crestin pe care il cunostea, pe nume Nestor.

Ca la orice praznic in cinstea victoriilor lui Maximian, si acum se pregateau lupte in arena. Un urias vandal, Lie, luptatorul preferat al imparatlui, gasea mai cu seama placere in a arunca in sulite crestini, si castiga mereu, oricat de viteji erau acestia. Umplandu-se de ravna Nestor, a alergat la Dumitru spre a-i cere binecuvantarea, iar voievodul cazut in dizgratie l-a insemnat cu semnul crucii pe frunte, dandu-i astfel putere sa-l doboare pe Lie.

Imparatul, infuriat, a trimis soldati inarmati cu sulite sa-l omoare pe Dumitru, dupa care a poruncit sa i se taie capul lui Nestor. De la semnul facut lui Nestor, lui Dumitru i-a ramas numele de Izvorantorul de mir. Si, murind de sulita, a devenit si Sfant protector al armatelor, pe acelasi rang cu Sfantul Gheorghe. Azi, Sfantul Dumitru este si protector al pastorilor si, se spune in popor, stapaneste peste jumatate de an, de cand incepe iarna, in timp ce Sfantul Gheorghe stapaneste a doua jumatate. Este sarbatorit la 26 octombrie.

Descriere

Autor: --

Traducere: --

Editura: --

An aparitie: --

Detalii

Coperta: --

Dimensiuni: --

Nr. pagini: --

Limba: --

Cod: CO_CS_0001

SUGESTII