Livrare gratuita la cumparaturi de peste 150 de lei

livrarile se fac oriunde in Romania

Bine ati venit!

Vin Cupola Sanctis Sfantul Andrei. Crama Oprisor

Mai multe poze

Vin Cupola Sanctis Sfantul Andrei. Crama Oprisor
75,00 RON
Sau

Disponibilitate: In stoc

Vin Cupola Sanctis Sfantul Andrei. Crama Oprisor ~ Vin rosu, sec

 

Cupola Sanctis

Oltenia Profunda e Oltenia oamenilor sai si nimic mai mult. Iar oamenii sai sunt dintre primii care au ingenuncheat in fata lui Dumnezeu, alaturandu-se „credintei celor care iubesc si iarta”. In rarele ocazii in care sarbatorile ii smulg pamantului pe care-l trudesc zi de zi, familiile se strang in numele unuia dintre sfintii pe al caror martiriu ne-am intemeiat intreaga viata. Pentru ei a fost creat, cu dragoste si cu respect, acest vin destinat celebrarii vietii ce va urma. Un vin care se separa de intentiile obisnuite ale oricarui alt vin cunoscut: nu se bea cu burta, nici nu se bea cu mintea. Nu este nici vin de savurat in singuratate, nici vin de petrecere. Este un vin pentru inima, pentru dragostea fiecaruia dintre noi pentru cel de alaturi, pentru zilele in care ne amintim ce conteaza cu adevarat  credinta, iubirea si omenia.

Chiar daca porneste cu note sobre, cerneloase, care anunta un vin greu, serios, se dechide repede spre note de fructe rosii, dulceturi si gemuri, dezvaluind o catifelare tandra de cacao si taninuri fine. Postugustul este lung si surprinzator, dezvaluind note proaspete si calde, fructate, insa fara sa ascunda varsta aproape de maturitate a vinului.

 

 

Sfantul Andrei

Intai chematului se mai spune pescarul care, cu dorinta de a invata si de a intelege mai multe, a lasat barca si navodul si a intrat ca ucenic la Ioan Botezatorul, din vorbele caruia s-a hranit si si-a curatat sufletul. Cand Ioan a depus marturie pentru Hristos, spunand: “Iata Mielul lui Dumnezeu, Cel care ridica pacatele lumii”, Andrei a fost primul care L-a urmat pe Mantuitor, aducandu-l cu sine si pe fratele lui, Petru, pentru a deveni amandoi “pescari de oameni”.

 A fost langa Mantuitor in toate zilele Lui, de la primele minuni si pana la Inviere. Cand apostolii s-au strans si au aruncat sortii pentru a sti ce parte de lume vor strabate spre a propovadui noua credinta, lui Andrei i-au revenit Bitinia, de la Scutari peste canalul Constantinopolelui pana la Niceea, si amandoua partile cele  de pe langa Marea Neagra, si neamurile care se aflau intre Macedonia si Tracia, pana la raul Istru (Dunarea de astazi). Pe multi a botezat si hirotonisit preoti Andrei pe drumul sau, si chiar si pe cei din Dobrogea, fiind astfel primul care a adus Cuvantul lui Dumnezeu pe meleagurile noastre. Si cu fiecare neam pe la care a trecut, Andrei a fost rabdator, stand peste tot atata vreme cata era nevoie pentru ca vorbele sale sa prinda radacini in suflete.

 

 Ca multi dintre primii crestini, a fost ucis cu cruzime, rastignit cu capul in jos, pe o cruce in forma X, la Patras, langa Corint, unde 20.000 de oameni s-au strans sa strige impotriva nedreptatii antipatului Egheat, stapanul pus de Roma peste cetate. Avea 80 de ani si mai bine Andrei cand a incercat sa-i intoarca fata lui Egheat catre credinta adevarata, iar dragostea lui de Dumnezeu era atat de mare incat, vazand crucea ce-i fusese pregatita, a spus: “Bucura-te, Cruce sfintita cu trupul lui Hristos si cu madularele Lui ca niste margaritare impodobite, caci mai inainte de a se rastigni Domnul pe tine, erai infricosata oamenilor, iar acum esti iubita si cu dorire primita. Caci cunosc credinciosii cita bucurie ai in tine si ce fel de rasplatire li se pregateste pentru tine. Eu cu indrazneala si cu bucurie vin catre tine; deci tu cu veselie primeste-ma pe mine, ca sint ucenic al Aceluia Care a fost spinzurat pe tine. Primeste-ma, ca totdeauna te-am dorit si am poftit a te imbratisa. O, preabuna Cruce, care ti-ai cistigat frumusetea si bunacuviinta din madularele Domnului meu. Ceea ce esti de mult dorita si cu osirdie iubita, pe care neincetat te-am cautat si abia acum te-am aflat gatita dupa dorirea inimii mele. Deci ia-ma pe mine dintre popor, si ma da Invatatorului meu, ca prin tine sa ma primeasca Cel ce prin tine m-a rascumparat pe mine".

Crucea Sfantului Andrei troneaza astazi pe steagul Scotiei, al carei patron este, alaturi de Romania, Spania, Sicilia, Grecia si Rusia. Crestinatatea intreaga il sarbatoreste pe 30 noiembrie.

Descriere

Autor: --

Traducere: --

Editura: --

An aparitie: --

Detalii

Coperta: --

Dimensiuni: --

Nr. pagini: --

Limba: --

Cod: CO_CS_0003

SUGESTII