Livrare gratuita la cumparaturi de peste 150 de lei

livrarile se fac oriunde in Romania

Bine ati venit!

Vin Cupola Sanctis Sfanta Maria. Crama Oprisor

Mai multe poze

Vin Cupola Sanctis Sfanta Maria. Crama Oprisor
75,00 RON
Sau

Disponibilitate: In stoc

Vin Cupola Sanctis Sfanta Maria. Crama Oprisor ~ Vin rosu, sec

 

Cupola Sanctis

Oltenia Profunda e Oltenia oamenilor sai si nimic mai mult. Iar oamenii sai sunt dintre primii care au ingenuncheat in fata lui Dumnezeu, alaturandu-se „credintei celor care iubesc si iarta”. In rarele ocazii in care sarbatorile ii smulg pamantului pe care-l trudesc zi de zi, familiile se strang in numele unuia dintre sfintii pe al caror martiriu ne-am intemeiat intreaga viata. Pentru ei a fost creat, cu dragoste si cu respect, acest vin destinat celebrarii vietii ce va urma. Un vin care se separa de intentiile obisnuite ale oricarui alt vin cunoscut: nu se bea cu burta, nici nu se bea cu mintea. Nu este nici vin de savurat in singuratate, nici vin de petrecere. Este un vin pentru inima, pentru dragostea fiecaruia dintre noi pentru cel de alaturi, pentru zilele in care ne amintim ce conteaza cu adevarat  credinta, iubirea si omenia.

Chiar daca porneste cu note sobre, cerneloase, care anunta un vin greu, serios, se dechide repede spre note de fructe rosii, dulceturi si gemuri, dezvaluind o catifelare tandra de cacao si taninuri fine. Postugustul este lung si surprinzator, dezvaluind note proaspete si calde, fructate, insa fara sa ascunda varsta aproape de maturitate a vinului.

 

Sfanta Maria

Fecioara Nascatoare de Dumnezeu este figura cea mai sarbatorita a crestinatatii, poarta cele mai multe nume si ramane, totusi, una dintre cele mai pline de mister figuri din istoria credintei. In fata oamenilor, Fecioara se strecoara cel mai adanc in suflet, fiind pe buna dreptate asemuita cu oglinda primei femei, a doua Eva: daca rodul pantecelui primei Eve a reprezentat si pacatul primordial, neprihanita zamislire (imaculata conceptiune la catolici) este sansa care li se da oamenilor pentru a se intoarce in paradis.

Cand spunem ca Fecioara Maria este preacinstita, spunem, de fapt, ca este cea dintai dintre toti sfintii, pentru ca a primit extraordinara cinste de a-l naste cu trup pe Fiul lui Dumnezeu. Spunem ca este „mai cinstita decat heruvimii si mai preamarita fara asemanare decat serafimii”, chiar daca si heruvimii, si serafimii sunt fiinte nemuritoare, create de Dumnezeu de la inceputuri, stapani peste ingeri si arhangheli.

Principala sarbatoare a Fecioarei este cea din 15 august, Adormirea Maicii Domnului, sau  popular  Sfanta Marie Mare. Pe 8 septembrie se serbeaza Nasterea Maicii Domnului (Sfanta Marie Mica), iar pe 21 noiembrie  Aducerea Maicii Domnului la Templu, urmata de Bunavestire, pe 25 martie. In ortodoxie si in catolicism se mai sarbatoresc Solemnitatea Sfintei Fecioare Maria , Adunartea Preasfintei Fecioare, Acoperamantul Maicii Domnului, Izvorul Tamaduirii, Zamislirea Sfintei Fecioare de catre Sfanta Ana, Punerea in racla a cinstitului vestmant al Maicii Domnului si Punerea in racla a braului Maicii Domnului. 

Descriere

Autor: --

Traducere: --

Editura: --

An aparitie: --

Detalii

Coperta: --

Dimensiuni: --

Nr. pagini: --

Limba: --

Cod: CO_CS_0004

SUGESTII