Livrare gratuita la cumparaturi de peste 150 de lei

livrarile se fac oriunde in Romania

Bine ati venit!

Vietile pustnicilor Palestinei, cartonata

Mai multe poze

Vietile pustnicilor Palestinei, cartonata
50,10 RON

Disponibilitate: Nu este in stoc

Vietile pustnicilor Palestinei, de Chiril de Schitopolis, editura Egumenita - editie cartonata

 

Traducere din greaca veche de Ieromonah Agapie (Corbu).

Chiril de Schitopolis, tradus integral acum pentru prima oara in romaneste, este biograful marilor sfinti ai pustiei palestiniene Eftimie si Sava, dar si al altor cinci cuviosi pustnici din acea vreme. Aceste Vieti sunt scrise pentru sufletul oricarui crestin iubitor de sfinti, dar si pentru cei care doresc sa cunoasca monahismul de odinioara dupa izvoare. Cartea pe care o ai in mana si o vei deschide, iubite cititor, cuprinde principalul document istoric pentru cunoasterea monahismului palestinian din veacurile V si VI, dar si a evenimentelor bisericesti legate de a doua criza origenista.

Apreciate in lumea savantilor si deopotriva in cea a iubitorilor de frumos si viata duhovniceasca, Vietile scrise de Chiril au o mare rigoare istorica, o viziune teologica filocalica si traditionala, precum si o candoare a exprimarii, care fac din ele o carte asupra careia revii mereu cu placere si folos.
Editia bilingva de fata, prin temeinicul studiu introductiv si aparatul auxiliar, ofera teologiei romanesti un instrument ideal pentru initierea intr-un domeniu pe nedrept trecut cu vederea: vechile vieti de sfinti. 

Descriere

Autor: Chiril de Schitopolis

Traducere: --

Editura: Sfantul Nectarie

An aparitie: 2013

Detalii

Coperta: --

Dimensiuni: --

Nr. pagini: --

Limba: Romana

Cod: 6417

SUGESTII