• Viata spirituala in cetate
    Viata spirituala in cetate

    Viata spirituala in cetate ...

Cod produs: CTS-2270

Viata spirituala in cetate

Autor: Paul Evdokimov

Viata spirituala in cetate, de Paul Evdokimov - carti telogie si spiritualitate Libraria Bizantina Textele liturgice ii numesc pe monahi isangeloi , „ingeri pamantesti si oameni ceresti”. Sf...

Pret: 19,27 lei

Cantitate:

Viata spirituala in cetate, de Paul Evdokimov - carti telogie si spiritualitate Libraria Bizantina

Textele liturgice ii numesc pe monahi isangeloi , „ingeri pamantesti si oameni ceresti”. Sfintenia monastica da nastere tipului „prea-asemanator”, icoana vie a lui Dumnezeu. Se poate spune ca, macar aici, in fata compromisurilor lumii, metanoia , reviriment al intregii iconomii a fintei umane, a izbutit. Conformismul teologic este mereu inclinat sa minimalizeze si sa niveleze textele cele mai explozive din Scriptura.

In lumina acestora, maximalismul eshatologic al monahilor este cel care justifica cel mai bine istoria. Caci cel care nu consimte la asumarea starii ingeresti, la stoparea procrearii si la trecerea imediata la eonul viitor, acela isi asuma responsabilitatea existentei istorice si a sensului sau, si are obligatia de a denunta puterile diavolesti si de a „orienta” mersul istoriei catre „Orient”.

Autor:
Paul Evdokimov
Editura:
Nemira
An aparitie:
2010
Limba:
Romana
Cod:
978-606-8134-66-6

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating: min           max
Continua