Livrare gratuita la cumparaturi de peste 150 de lei

livrarile se fac oriunde in Romania

Bine ati venit!

Viata Patriarhului Athenagoras

Mai multe poze

Viata Patriarhului Athenagoras
21,19 RON

Disponibilitate: Nu este in stoc

Viata Patriarhului Athenagoras, editura Reintregirea - carti duhovnici contemporani Libraria Bizantina

 

Parintele Virgil Gheorghiu a fost unul dintre apropiatii patriarhului si i-a si dedicat o carte – Viata Patriarhului Athenagoras.

O biografie literara asemenea sinaxarelor cele mai frumoase. Citind cuvant cu cuvant ai impresia ca nu te mai afli in fata unui om, ci in fata prietenului si apropiatului Cerului, care, putin cate putin, si-a impropriat modul de vietuire al Cerului: „s-a dezlipit atat de mult de pamant si s-a apropiat atat de mult de Dumnezeu si traieste atat de mult in Dumnezeu, incat caldura trupului sau nu-i mai apartine: e caldura lui Dumnezeu. A Tatalui sau Ceresc. Mainile lui sunt calde. Dar nu e caldura lui proprie. E caldura Creatorului. Pentru ca e atat de dezlipit de propriul sau trup si atat de aproape de Dumnezeu la sfarsitul vietii sale pe cat e nou-nascutul atasat de mama sa in primele ore ale existentei sale. Lumina ochilor lui e si ea luminata de sus. Oglindita in ochii lui. Ca si caldura trupului lui”.

Si iata ca editura noastra va pune la indemana aceasta carte de suflet, fila de sinaxar contemporan, in traducerea teologului Cristian Moldovan. Patriarhul Athenagoras a fost si ramane o figura emblematica pentru intreaga Ortodoxie, dar, mai ales, pentru intreaga crestinatate.

Descriere

Autor: Virgil Gheorghiu

Traducere: --

Editura: Reintregirea

An aparitie: 2009

Detalii

Coperta: --

Dimensiuni: --

Nr. pagini: --

Limba: Romana

Cod: 9786065090590

SUGESTII