Livrare gratuita la cumparaturi de peste 150 de lei

livrarile se fac oriunde in Romania

Bine ati venit!

Ultimul Constantin. Romanul Brancovenilor

Mai multe poze

Ultimul Constantin. Romanul Brancovenilor
16,38 RON

Disponibilitate: Nu este in stoc

Ultimul Constantin. Romanul Brancovenilor, de Ileana Toma - carti duhovnicesti Libraria Bizantina

 

Ultimul Constantin. Romanul Brancovenilor analizat cu atentie adreseaza cititorului intrebarea: judecatile privind tradarea, vinderea, puteau fi scrise de un autor care nu a trecut prin ultimii cincizeci de ani?  Tragedia crestinilor ce au crezut in utopia descresterii puterii otomane nu poate fi inteleasa decat de alti traitori ai unei utopii, cea comunista. 

Romanul este o opera despre rabdarea si iertarea crestina, despre incercarea de a ramane tu insuti inconjurat de tradatori si de a rezista existand ca popor printre puteri mari si nemiloase.  In fata compromisului, acceptat pentru o eventuala supravietuire, Brancovenii aleg sublimul si isi marturisesc marea lor iubire pentru Iisus cel rastignit si intra astfel in vesnicie.  Un tablou despre o familie, o carte depre desertaciunea Utopiei, un exemplu de sfintenie calauzitoare, o scriere abordand eternele probleme ale constiintei umane.

„Personajul central al volumului, Sfantul Martir Constantin Voda Brancoveanu, este unul dintre cei mai importanți domnitori romani si se inscrie, alaturi de alte exemple, precum Sfantul Voievod Neagoe Basarab, in linia conducatorilor crestini dreptmaritori care au contribuit la imbogațirea patrimoniului bisericesc si cultural al națiunii romane. De asemenea, titlul romanului este unul inspirat, deoarece ne trimite cu gandul la ultimul imparat bizantin, Constantin al XI-lea Dragases, cazut victima otomanilor, intru apararea dreptei credinte, ca si Voievodul Martir Constantin Brancoveanu. In viziunea autoarei, momentele executiei acestuia si a familiei sale transfigureaza Istanbulul in Constantinopol si pe domnitorul muntean in autenticul basileu al Bizantului de altadata: «Era un voievod mare, un adevarat suveran si nu putea sa faca acest ultim act fara sa aiba sentimentul maretiei implinite. Cat a durat executia, el a fost adevaratul imparat al Constantinopolului, el, al doisprezecelea Constantin, ultimul basileu, murind pentru Hristos, ca in prorocire».” (din Prefata alcatuita de Preafericitul Parinte Patriarh Daniel)


Descriere

Autor: Ileana Toma

Traducere: --

Editura: Babel

An aparitie: 2010

Detalii

Coperta: --

Dimensiuni: --

Nr. pagini: --

Limba: Romana

Cod: 9789737888228

SUGESTII