Livrare gratuita la cumparaturi de peste 150 de lei

livrarile se fac oriunde in Romania

Bine ati venit!

Ultima Transhumanta - The Last Transhumance

Mai multe poze

Ultima Transhumanta - The Last Transhumance
76,00 RON
Sau

Disponibilitate: In stoc

Ultima Transhumanta - The Last Transhumance, de Dragos Lumpan album de fotografie aparut cu sprijinul Asociatiei Fotocabinet & GAV

 

Carte recomandata de Alexandru Tomescu, in seara evenimentului #librarpentruozi, care a avut loc miercuri, 3 februarie 2016, la Libraria Bizantina.

„Am inceput acest proiect din mai multe motive. Primul este curiozitatea. Mergand cu trenul sau cu masina am vazut pe camp oi; langa oi e si cate un cioban. Si am fost curios sa aflu cate ceva despre ciobani. Unde dorm, ce mananca, ce fac toata ziua, tot anul… Am aflat ca unii ciobani merg zi de zi cu oile, sute de kilometri intr-un an, dorm unde ii prinde noaptea, sub cerul liber, indiferent de anotimp. Traiesc intr-o alta lume, intr-un alt timp, intr-un calendar cvasi-cosmic. Ce am descoperit pe parcursul studiului este insa tocmai disparitia transhumantei. De aici si titlul proiectului, “Ultima transhumanta”. Asistam la disparitia unui mod de viata. Ciobanii nu vor sa mai fie ciobani. Sau cel putin nu vor sa mai mearga la drum zi de zi, an de an, toata viata. E mai mult decat o meserie, e un mod de viata greu, foarte greu.”

Descriere

Autor: Dragos Lumpan

Traducere: --

Editura: Asociatia Fotocabinet & GAV

An aparitie: 2011

Detalii

Coperta: --

Dimensiuni: --

Nr. pagini: --

Limba: Romana/Engleza

Cod: 9789730115710

SUGESTII