Trupuri imateriale. Reprezentari bizantine ale ingerilor
de Glenn Peers
(0 opinii)
Cod produs: C1415

44,31 lei

Trupuri imateriale. Reprezentari bizantine ale ingerilor, de Glenn Peers - carti teologie academica Libraria BizantinaDefinitia scripturistica a firii ingeresti, ca fiind alcatuita din foc s...
citeste mai mult

Cantitate:

Trupuri imateriale. Reprezentari bizantine ale ingerilor, de Glenn Peers - carti teologie academica Libraria Bizantina

Definitia scripturistica a firii ingeresti, ca fiind alcatuita din foc sau din vant (Psalmul 103:5), afirma caracterul imaterial si tainic al acestor fiinte. Aceasta definitie, preluata de Epistola catre Evrei, - „Si despre ingeri zice: «Cel ce face pe ingerii Sai duhuri si pe slugile Sale para de foc»” (1:7) -, a devenit baza exegetica a angelologiei crestine. 

Fiind formata din foc si din duh, natura ingerilor aparea oarecum intermediara intre firile radical diferite ale lui Dumnezeu si a omului. Unii teologi, precum Teodot in secolul al II-lea, ii numeau pe ingeri „foc al mintii, duh intelegator”, cu proprietati diferite de cele ale focului si luminii materiale. Teodot credea ca ingerii au trupuri - sau cel putin fusesera vazuti cu trup - desi aceste trupuri, prin comparatie cu cele omenesti, nu aveau forma si nici corporalitate. 

Autor:
Glenn Peers
Editura:
Nemira
An aparitie:
2011
Limba:
Romana
Cod:
978-606-579-220-3

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie