Totul e tot si alte eseuri despre zen si experienta spirituala
de Alan Watts
(0 opinii)
Cod produs: C412

24,09 lei

Totul e tot si alte eseuri despre zen si experienta spirituala, de Alan Watts - carti eseistica Libraria Bizantina„Desi le-am scris in momente diferite, eseurile din volumul de fata au un mi...
citeste mai mult

Cantitate:

Totul e tot si alte eseuri despre zen si experienta spirituala, de Alan Watts - carti eseistica Libraria Bizantina

„Desi le-am scris in momente diferite, eseurile din volumul de fata au un miez comun: experienta spirituala sau mistica si raportarea acesteia la viata materiala obisnuita. Cu conotatiile lor religioase evidente, spiritualul si misticul trimit la o lume nepamanteana, eterica, in opozitie cu lumea materiala, practica si cat se poate de banala. Scopul acestor eseuri este tocmai sa demonstreze eroarea logica ascunsa de aceasta opozitie, sa arate ca spiritualul nu exista separat de material, si nici extra-ordinarul - separat de ordinar. Inainte de toate, trebuie sa ne dezbaram de obiceiurile de limbaj si gandire prin care mentinem delimitarea celor doua si sa vedem ca asta – imediatul, cotidianul si experienta prezenta – este «tot ceea ce este», scopul ultim, si singurul, al existentei universului.“ (Alan WATTS)

„Poate cel mai de seama interpret al disciplinelor orientale pe ințelesul Occidentului contemporan, Watts a avut darul rar de «a scrie frumos ceea ce nu se poate scrie».“ (Los Angeles Times)

Sursa: www.humanitas.ro

Autor:
Alan Watts
Editura:
Humanitas
An aparitie:
2014
Limba:
Romana
Cod:
978-973-50-4611-8

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie