Livrare gratuita la cumparaturi de peste 150 de lei

livrarile se fac oriunde in Romania

Bine ati venit!

Termeni si conditii

PENTRU UTILIZAREA ACESTUI SITE ESTE NECESAR SA CITITI SI SA ACCEPTATI TERMENII SI CONDITIILE DE MAI JOS. UTILIZAREA IN CONTINUARE A ACESTUI SITE PRESUPUNE CA SUNTETI DE ACORD CU CELE DE MAI JOS.

DREPTURI DE AUTOR

Intregul continut al site-ului, indiferent de natura lui (text, imagini, elemente grafice, software si alte elemente similare), este proprietatea Librariei Bizantine si, dupa caz, a altor persoane si este aparat de legea pentru protectia drepturilor de autor si de legile privind proprietatea intelectuala. Folosirea continutului fara acordul Librariei Bizantine sau al proprietarilor de drept este interzisa si se pedepseste conform legilor in vigoare.

MARCI INREGISTRATE

Denumirea „Libraria Bizantina╦Ł, sub orice forma ar aparea in site, logo-urile si simbolurile asociate ei, precum si combinatiile acestora cu orice cuvant sau simbol grafic, folosite in site, sunt marci inregistrate ale Librariei Bizantine. Ele pot fi utilizate numai cu acordul Librariei Bizantine si numai in legatura cu produse sau servicii ale Librariei Bizantine. Utilizarea altor marci inregistrate afisate in site este permisa numai cu acordul proprietarilor lor de drept.

COMENTARII PE SITE

Persoanele care acceseaza/viziteaza site-ul www.librariabizantina.ro pot face comentarii si orice alte comunicari; de asemenea pot transmite sugestii, idei sau intrebari, atat timp cat continutul acestora nu este ilegal, obscen, amenintator, defaimator, nu tulbura in nici un fel viata privata a altor persoane, nu incalca drepturile de proprietate intelectuala, nu contin virusi sau texte vizand diverse campanii de promovare, scrisori in lant, email-uri in masa sau orice alta forma de spam.
Persoanele care utilizeaza adrese false de e-mail sau transmit mesaje electronice sau orice alte comunicari in numele altor persoane fizice sau juridice sau in numele oricarei alte entitati, vor fi sanctionate in conformitate cu legile in vigoare. SC Libraria Bizantina SRL are dreptul (dar nu si obligatia) de a sterge orice astfel de continuturi identificate pe site. 
SC Libraria Bizantina SRL nu va putea fi considerata responsabila si nici nu va putea fi obligata la nici un fel de despagubiri pentru orice fel de daune produse de asemenea comunicari. 
Utilizatorul garanteaza ca are toate drepturile asupra continutului pe care il afiseaza sau transmite pe site, prin orice modalitate, astfel incat, sa nu cauzeze prejudicii nici unei persoane. SC Libraria Bizantina SRL nu isi asuma nici o responsabilitate pentru continutul mesajelor/comunicarilor afisate/transmise de un utilizator prin intermediul site-ului www.librariabizantina.ro. Prin accesarea site-ului www.librariabizantina.ro, folosirea, vizitarea, comandarea, abonarea la newsletter sau trimiterea de e-mail-uri adresate societatii SC Libraria Bizantina SRL, se considera ca utilizatorul consimte primirea notificarilor de la SC Libraria Bizantina SRL in modalitate electronica, incluzand si comunicari prin e-mail sau prin anunturi pe site. 

UTILIZAREA INFORMATIILOR PERSONALE

Informatiile despre persoana dvs. pot fi folosite de Libraria Bizantina doar in scopul comercializarii produselor oferite, de exemplu pentru:

  1. procesarea comenzilor sau cererilor dvs.
  2. facturarea comenzilor
  3. verificarea creditului si a cheltuielilor (cu exceptia cazului in care exista o intelegere in acest sens)
  4. transmiterii de informari (newsletter) asupra noutatilor editoriale sau evenimentelor (lansari, targuri, etc.)
  5. transmiterii de mesaje publicitare informative (referitoare la promotii, reduceri, etc.)
  6. oferte de produse
  7. solutionarea cererilor, intrebarilor sau reclamatiilor dvs.
  8. retalizarea unor studii de piata si de produs si marketingul produselor, al serviciilor Librariei Bizantine si al serviciilor furnizorilor, partenerilor si distribuitorilor sai
  9. contactarea prin posta sau prin oricare alte mijloace in legatura cu produsele oferite de Librariei Bizantine sau cu produse oferite de parteneri sau furnizori ai Librariei Bizantine care prezinta, in opinia noastra, interes pentru dvs.
  10. inregistrarea dvs. in vederea acordarii de reduceri, bonusuri, credite etc.

Datele dvs. personale nu vor fi instrainate unei terte parti.

POLITICA DE CONFIDENTIALITATE

Generalitati

Compania care administreaza site-ul www.librariabizantina.ro, este SC Libraria Bizantina SRL, denumita in continuare Libraria Bizantina, cu sediul in Bucuresti, Sector 4, Bibescu Voda nr. 20, Cod postal 040152, inregistrata la Registrul Comertului cu nr. J40/10128/2003 si avand codul fiscal: RO15620159.

SC Libraria Bizantina SRL, (denumita in continuare Libraria Bizantina), in calitate de autor/proprietar/administrator al website-ului www.librariabizantina.ro, respecta caracterul privat si securitatea informatiei furnizate de catre dvs. atunci cand utilizati acest website, inclusiv a datelor cu caracter personal, scop in care aplica Politica de Confidentialitate. Vizitarea acestui site de catre dvs. se supune termenilor si conditiilor de utilizare si Politicii de confidentialitate, implica acceptul dvs. cu privire la acestea si reprezinta intreaga intelegere dintre parti. Libraria Bizantina isi rezerva dreptul de a schimba si de a actualiza in orice moment continutul website-ului www.librariabizantina.ro precum si Politica de Confidentialitate si termenii si conditiile de utilizare, fara nici un fel de notificare prealabila.

Libraria Bizantina certifica faptul ca va respecta drepturile conferite de Legea nr. 677/2001 privind protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, a Legii nr. 365/2002 privind comertul electronic, precum si a Ordonantei nr. 130/2000 privind protectia consumatorilor la incheierea si executarea contractelor la distanta cu modificarile ulterioare. Definitia termenilor si drepturile dumneavoastra sunt cele precizate in cuprinsul acestor legi.

Colectarea de date cu caracter personal

SC Libraria Bizantina SRL este inscrisa in Registrul de evidenta a prelucrarilor de date cu caracter personal sub nr.  27779.
Conform obiectului sau de activitate, scopurilor declarate si necesitatilor reiesite din specificul activitatilor derulate impreuna cu dumneavoastra, in conformitate cu prevederile Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice, Libraria Bizantina prelucreaza datele dumneavoastra cu caracter personal, care pot fi, dupa caz: nume si prenume, data nasterii, semnatura, telefon/fax, adresa, e-mail, profesie, cod numeric personal, seria si numarul actului de identitate/pasaportului, prin mijloace automatizate/manuale.

Furnizarea acestor date nu este obligatorie iar colectarea lor se face doar cu acordul dumneavoastra, exprimat prin semnatura pe documentele tiparite (note de comanda, facturi, documente de expeditie, etc.) sau prin completarea formularelor si chestionarelor existente in acest site (criptate automat, conform standardelor internationale in vigoare). Refuzul dvs. de a furniza aceste date poate determina, dupa caz, imposibilitatea de a va oferi serviciile pentru care este necesara sau obligatorie prelucrarea datelor. Informatiile inregistrate sunt destinate utilizarii de catre operator si sunt comunicate numai urmatorilor destinatari: persoanele vizate si/sau reprezentantii legali ai persoanelor vizate, autoritatilor competente, personalului propriu al societatii sau colaboratorilor externi implicati in executarea scopurilor declarate si instruiti in scopul asigurarii protectiei datelor.
Conform Legii nr. 677/2001, beneficiati de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, dreptul de opozitie si de a cere stergerea datelor si dreptul de a va adresa liber justitiei cu privire la incalcarea drepturilor dumneavoastra prevazute de legislatia in domeniu. Pentru exercitarea acestor drepturi, va puteti adresa cu o cerere scrisa, datata si semnata, personal sau prin posta la sediul Librariei Bizantine, din Bibescu Voda, nr. 20, sector 4, Bucuresti.
Daca unele din datele despre dumneavoastra sunt incorecte, va rugam sa ne informati cat mai curand posibil.

POLITICA DE RETUR

Deoarece intentia noastra este deplina dvs. satisfactie atunci cand achizitionati produse de pe site-ul www.librariabizantina.ro, Libraria Bizantina respecta prevederile Legii 51/2003 pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 130/2000 privind regimul juridic al contractelor la distanta, lege ce confera cumparatorului (numai in conditiile actului normativ mentionat) dreptul sa notifice in scris comerciantul ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 10 zile lucratoare de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii de la incheierea contractului. Singurele costuri care pot cadea in sarcina consumatorului sunt cheltuielile directe de returnare a produselor. In cazul exercitarii dreptului de denuntare unilaterala a contractului de catre consumator in conditiile mai sus mentionate, comerciantul are obligatia sa ramburseze sumele platite de consumator fara a-i solicita acestuia cheltuielile aferente rambursarii sumelor. Rambursarea sumelor se va face in cel mult 30 de zile de la data denuntarii contractului de catre consumator.

Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului, in ambalajul original si doar daca acestea nu au suferit deteriorari, urmand sa primeasca in termen de 30 de zile de la denuntarea unilaterala formulata in scris (document semnat de cumparator si transmis electronic sau prin posta cu confirmare de primire) contravaloarea comenzii. Dupa returnarea acestora in aceeasi stare in care au fost primite, ne angajam sa livram contravaloarea produselor sau altele in schimb, conform notificarii. 
SC Libraria Bizantina SRL are dreptul ca atunci cand considera ca actiunile clientului au fost de rea-vointa sa solicite acestuia daune interese, in conditiile legislatiei in vigoare. De asemenea, SC Libraria Bizantina SRL isi rezerva dreptul, ca in astfel de situatii, sa refuze ulterior onorarea oricaror alte comenzi ale clientului. 
Orice reclamatie privind starea produselor livrate la clienti va fi adusa la cunostinta firmei noastre in maximum 24 de ore de la primirea acestora, telefonic sau prin e-mail la adresele de contact de pe site. 
In cazul in care produsele nu se pot livra sau integritatea le este afectata pe parcursul livrarii, clientul poate cere returnarea sumelor incasate deja de Libraria Bizantina, dar nu si despagubiri suplimentare. Valoarea maxima a obligatiilor companiei noastre fata de orice client in cazul nelivrarii sau a livrarii necorespunzatoare a unui colet/produs este valoarea sumei incasate de la client pentru respectiva comanda. 

PRETURI  SI CAMPANII PROMOTIONALE 

Preturile produselor sunt cele afisate pentru fiecare produs in parte. 

SC Libraria Bizantina SRL va putea desfasura orice campanie promotionala referitor la produsele afisate pe site, promotii ale caror conditii vor fi stabilite in intregime de catre SC Libraria Bizantina SRL. Aceste conditii sunt aduse la cunostinta eventualilor participanti numai prin intermediul site-ului propriu. De promotii beneficiaza doar acele comenzi care respecta intocmai regulile afisate pe site. De asemenea promotiile se aplica doar comenzilor care sunt inregistrate de catre companie in perioada de timp in care promotia este valida si numai in limita stocului disponibil. SC Libraria Bizantina SRL nu garanteaza disponibilitatea pe stoc a produselor pentru promotie si o poate intrerupe sau anula in orice moment fara nici o notificare prealabila. 

LIMITAREA RESPONSABILITATII

Libraria Bizantina si furnizorii/partenerii sai nu pot fi trasi la raspundere pentru niciun fel de daune, indiferent de natura acestora, ca rezultat al utilizarii site-ului si a serviciilor oferite prin intermediul acestuia, sau ca urmare a imposibilitatii utilizarii acestora. Utilizatorii sunt de acord in mod expres ca folosirea acestui site si cumpararea produselor se face pe propriul risc. 
Informatiile din acest site sunt oferite cu buna credinta, din surse considerate ca fiind de incredere. Noi nu garantam ca informatiile sunt exacte, complete sau obiective, de aceea nimeni nu trebuie sa se bazeze pe ele pentru nici un scop. Daca pretul sau unele caracteristici ale produsului au fost gresit introduse in bazele noastre de date sau afisate gresit, iar livrarea nu s-a efectuat inca, noi ne alocam dreptul de a anula livrarea respectivului produs si de a anunta clientul in cel mai scurt timp despre eroarea aparuta. 
Desi face toate eforturile in acest sens, Libraria Bizantina nu garanteaza ca functionarea site-ului si a serverelor va fi neintrerupta si lipsita de erori, ca utilizarea site-lui este lipsita de riscuri (virusi, alte elemente sau actiuni care pot provoca daune, specifice Internetului si tehnologiilor digitale, inclusiv violarea securitatii informatiilor), ca informatiile furnizate prin intermediul site-ului sunt corecte si la zi (inclusiv disponibilitatea cartilor si a altor produse prezentate in site). Libraria Bizantina  nu isi asuma responsabilitatea pentru descrierile produselor prezentate in magazinul nostru, acestea fiind identice cu cele puse la dispozitia noastra de catre furnizorii fiecarui produs. 
Libraria Bizantina  nu poate garanta disponibilitatea in stocuri a tuturor produselor afisate. Din acest motiv, noi ne asumam dreptul de a nu livra partial sau integral o anumita comanda in cazul in care anumite produse nu mai apar in oferta curenta a furnizorului sau nu sunt disponibile din alte motive (lipsa momentana din stoc, epuizarea editiei, etc). 
In cazul neridicarii unei comenzi de catre utilizator, ne rezervam dreptul ca la o ulterioara comanda sa nu raspundem acestuia. In situatia in care vom lua decizia onorarii unei comenzi ulterioare, aceasta se va face numai dupa ce utilizatorul va achita in avans comanda impreuna cu cheltuielile de expeditie si retur suportate de Libraria Bizantina  pentru comanda anterioara. 

LIMITARI PRIVIND ACCESUL LA SITE 

SC Libraria Bizantina SRL garanteaza utilizatorului acces limitat, in interes personal, pe acest site si nu ii confera sub nici o circumstanta, dreptul de a descarca sau de a modifica partial sau integral site-ul, de a reproduce partial sau integral site-ul, de a copia, de a vinde/revinde sau de a exploata site-ul in orice alta maniera, in scopuri comerciale sau contrare intereselor societatii SC Libraria Bizantina SRL, fara acordul scris al acesteia. Vizitatorii pot accesa site-ul fara a-si lasa datele personale si se angajeaza sa suporte orice costuri aditionale legate de accesarea site-ului, cum ar fi cele solicitate de furnizorii de servicii telefonice si de internet. 
Fiecare utilizator este singurul responsabil pentru pastrarea caracterului confidential al contului creat pe acest site. De asemenea, prin accesarea acestui site utilizatorul se angajeaza sa informeze imediat in scris, reprezentantii Librariei Bizantine cu privire la orice utilizare neautorizata a contului si/sau a parolei personale. 

UTILIZAREA SITE-ULUI

In timpul utilizarii site-ului si a serviciilor sale, dvs., utilizatorul, va angajati sa respectati legile in vigoare si sa nu desfasurati activitati de tip cracking, hacking sau altele similare, care pun in pericol buna functionare a site-ului, a serverului, securitatea informatiilor etc.; va angajati sa nu modificati, copiati, distribuiti, transmiteti, afisati, publicati, reproduceti, creati produse derivate sau sa vindeti orice fel de informatii sau servicii obtinute prin intermediul site-ului; va angajati sa suportati orice costuri aditionale legate de utilizarea site-ului – cum ar fi cele solicitate de furnizorii de servicii telefonice si de servicii Internet – sau pierderi financiare rezultate prin folosirea neautorizata a contului utilizat pentru tranzactii sau achizitii prin acest site.

DISPUTE SI CONFLICTE

Orice conflict aparut intre www.librariabizantina.ro si clienti se incearca a fi rezolvat pe cale amiabila prin intelegere intre cele doua parti. In cazul in care acest lucru nu este posibil se vor aplica prevederile legale romanesti din acest domeniu iar solutionarea conflictelor este de compententa instantelor de judecata romane. 

DISPOZITII FINALE

Daca oricare dintre clauzele de mai sus va fi gasita nula sau nevalida, indiferent de cauza, aceasta clauza nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze. Odata cu lansarea comenzii si cumpararea produselor, clientul accepta fara obiectiuni conditiile si termenii de utilizare, valoarea acestora fiind aceeasi cu un contract valabil incheiat. 
Fiind de acord cu acesti Termeni si Conditii clientul isi asuma in totalitate aceste riscuri.

MODIFICARI

Libraria Bizantina isi rezerva dreptul de a modifica oricand termenii si conditiile de fata, fara vreo notificare prealabila. Modificarile vor fi afisate pe aceasta pagina si vor avea efect imediat. Utilizarea site-ului dupa efectuarea oricaror modificari inseamna acceptarea implicita a acestora de catre dvs.