Livrare gratuita la cumparaturi de peste 150 de lei

livrarile se fac oriunde in Romania

Bine ati venit!

Tehnici iconografice bizantine si contemporane

Mai multe poze

Tehnici iconografice bizantine si contemporane
23,10 RON

Disponibilitate: Nu este in stoc

Tehnici iconografice bizantine si contemporane, de Alin Trifa - Editura Renasterea

 

Pictura bisericeasca ortodoxa, inca din perioada primelor redactari iconografice, a folosit cateva tehnici, suporturi si materiale care, desi relativ putine la numar, si-au dovedit trainicia peste veacuri. In ultimii cativa zeci de ani, odata cu aparitia unei varietati foarte mari de materiale si produse, icoanele si picturile murale au inceput sa fie executate in tehnici si cu materiale moderne, atipice. Desi numarul acestor noi produse a crescut considerabil, solutiile traditionale sunt cele care continua sa domine lumea picturii bisericesti. 

Trebuie spus de la bun inceput ca nu exista tehnici sau materiale perfecte. Fie ca vorbim despre materiale traditionale, sau, dimpotriva, despre cele moderne si contemporane, toate prezinta atat avantaje cat si dezavantaje. Totusi, exista argumente puternice care vorbesc despre superioritatea celor dintai. 

In primul rand, ar trebuie sa avem in vedere rezistenta lor, proba timpului pe care acestea au trecut-o. Stau marturie icoanele (ce-i drept, putine) pastrate inca din primul mileniu crestin, si nenumaratele din al doilea. Oricat de multe avantaje ar avea unele din materialale contemporane (PAL-ul ca suport, sau culorile acrilice, ca tehnica picturala, pentru a da doar doua exemple), rezistenta lor in timp este un lucru imposibil de verificat momentan. Transmiterea unor valori eterne cere materiale cu o viata seculara. 

Descriere

Autor: Alin Trifa

Traducere: --

Editura: Renasterea

An aparitie: 2013

Detalii

Coperta: --

Dimensiuni: --

Nr. pagini: --

Limba: Romana

Cod: 979-606-607-048-5

SUGESTII