Livrare gratuita la cumparaturi de peste 150 de lei

livrarile se fac oriunde in Romania

Bine ati venit!

Tehnica picturii in ulei, Liviu Lazarescu

Mai multe poze

Tehnica picturii in ulei, Liviu Lazarescu
45,22 RON
Sau

Disponibilitate: In stoc

LIVIU LAZARESCU | TEHNICA PICTURII IN ULEI
EDITURA POLIROM, 2009


COLECTIA DE ARTA
Cuvant inainte de Corneliu BABA


Extras din Cuvantul inainte – Insemnari pe un manuscris, semnat de Corneliu BABA


Materialul volumului de fata, pentru care am placuta obligatie de a face cateva referiri, are calitatea de a se infatisa ca o carte scrisa de un pictor pentru pictori.
O vad pe masa atelierului printre oalele cu pensule si sticlutele cu verniuri, o vad cu paginile maculate de degetele pline de culoare – un fel de catehism din preajma paletei.


In confuzia sfarsitului de veac ce strabatem derutati de imensa literatura de specialitate, dincolo de atatea speculatii estetico-filosofice, arta pictorului si misterul amestecului culorilor raman ceea ce au fost la inceput – de milenii, o indeletnicire artizanala sau, cu alte cuvinte, pictura, inainte de a fi manifest de cafenea, trebuie obligatoriu sa fie... pictata.


Autorul manuscrisului de fata foloseste eruditia si experienta sa de pictor cu meticulozitate si pricepere, staruie asupra acestei laturi artizanale a artei de a picta amintind de mestesugul si mijloacele batranilor maestri care obisnuiau sa se inchine inainte de a apropia pensula de panza de pe sevalet.
Strang mana profesorului Liviu Lazarescu, care in urma cu treizeci de ani a poposit in clasa mea de pictura de la Institutul de Arte Plastice “Nicolae Grigorescu” din Bucuresti, recunoscator ca mi-a oferit satisfactia de a scrie aceste randuri.
Bucuresti, mai 1989

Descriere

Autor: Liviu Lazarescu

Traducere: --

Editura: Polirom

An aparitie: 2009

Detalii

Coperta: --

Dimensiuni: --

Nr. pagini: --

Limba: Romana

Cod: 978-973-46-1207-9

SUGESTII