Livrare gratuita la cumparaturi de peste 150 de lei

livrarile se fac oriunde in Romania

Bine ati venit!

Tara de Foc

Mai multe poze

Tara de Foc
28,00 RON
Sau

Disponibilitate: In stoc

Tara de foc, de Iuliu Popper - carti istorice si biografice Libraria Bizantina

 

„Nu poti gasi nicaieri elemente care sa sustina cat de cat imaginea de exterminator. Este un fals grosolan, devenit insa loc comun in istoriografia argentiniana mai veche, probabil ca solutie pentru a elibera de vina aceasta personaje foarte importante ale istoriei si politicii argenti¬niene. Tonul cu care Popper vorbeste despre localnici este cel al unui om de stiinta, afirmand mereu ca nu sunt ostili si luandu-le apararea. Personalitatea coplesitoare a ingine¬rului roman n-a putut fi nici pana in ziua de astazi asumata cinstit de istoria argentiniana. Accente rauvoitoare pot surprinde in cate o biografie semnata de argentinieni – inexplicabile, desigur –, alaturi de afirmatii laudative excesive.” (Preot Petru Moga)

Omul „de o valoare personala extraordinara si de un caracter ce se impunea”, cum avea sa-l omagieze, o zi dupa moartea sa, cel mai mare cotidian argentinian, La Prensa – ziar in care publicase multe articole –, parasea aceasta lume la numai 36 de ani, din pacate nu din motive naturale, ci fiindu-i curmata viaţa. Este de crezut ca ar fi realizat multe alte lucruri de exceptie. Ma gandesc ca intre acestea s-ar fi inscris si planuita sa expediţie in Antarctica, vasul „Explorador”, de o construcţie speciala, asteptandu-l in portul Boca pentru o indrazneata expe¬ditie spre „continentul inghetat”... (Prof. Univ. Dr. Silviu Negut)

„Iuliu Popper este mai intai o legenda, o legenda a Argentinei, a Tarii de Foc. In Romania este destul de putin cunoscut. Stiu de el profesorii de istorie si mai ales cei de geografie, care, vorbind de Tara de Foc, pot face afirmatia ca primul om de stiinta, primul european care a explorat interiorul celei mai mari insule din Tara de Foc a fost inginerul roman Iuliu Popper. Stiu de el cel mai bine fila¬telistii si numismatii, care i-au cultivat in mod statornic memoria in carti si articole de specialitate.

Necunoscutele sunt insa, in cazul lui Popper, mult mai numeroase decat cunoscutele. De aceea este un subiect extrem de convenabil pentru istorii romantate, pentru nuvele, pentru filme... Chiar titlul asumat pentru acest articol vrea sa trimita la cartea lui Radu Tudoran „Toate panzele sus”, pentru care in mod sigur biografia lui Iuliu Popper a fost, marturisit sau nu, izvorul inspiratiei literare...”, mai spune preotul Petru Moga.

 

Descriere

Autor: Iuliu Popper

Traducere: --

Editura: Bizantina

An aparitie: 2013

Detalii

Coperta: --

Dimensiuni: --

Nr. pagini: --

Limba: Romana

Cod: 6422752001021

SUGESTII