Livrare gratuita la cumparaturi de peste 150 de lei

livrarile se fac oriunde in Romania

Bine ati venit!

Taina mantuirii. Erminia Noului Testament. Epistola catre Romani, Capitolul al X-lea (Omilii)

Mai multe poze

Taina mantuirii. Erminia Noului Testament. Epistola catre Romani, Capitolul al X-lea (Omilii)
28,00 RON
Sau

Disponibilitate: In stoc

ARHIM.SIMEON KRAIOPOULOS | TAINA MANTUIRII. ERMINIA NOULUI TESTAMENT. EPISTOLA CATRE ROMANI, CAPITOLUL AL X-LEA (OMILII)
EDITURA BIZANTINA – 2012


Traducere de CRISTINA-COSTENA ROGOBETE
Prefata: Preot dr. CONSTANTIN COMAN


Extras din Cuprins


Partea intai: Ravna au, dar fara cunostinta
Omilia I/ Omul pe deplin unificat in numele lui Hristos/ Omilia a II-a/ Sa primim inauntrul inimii adevarul lui Dumnezeu/ Omilia a III-a/ Vrem sa ne supunem dreptatii lui Dumnezeu?


Partea a doua: Taina mantuitoare a genelor
Omilia a IV-a/ Dreptatea din credinta/ Omilia a V-a/ Mecanismul special de aparare/ Omilia a VI-a/ Cum va fi cineva cu adevarat al lui Hristos?/ Omilia a VII-a/ Raspuns la intrebarile unui ascultator pe tema respectiva/ Omilia a VIII-a/ Lucrurile sunt simple daca il ai pe Hristos. Cum poate, totusi, cineva sa il aiba pe Hristos?/ Omilia a IX-a/ Insemnare a unui ascultator pe tema respectiva/ Omilia a X-a/ Parabola parintelui mult milostiv
Partea a treia: Rugaciunea – drumul scurt spre mantuire
Omilia a XI-a/ Ne pandeste ratacirea in drumul nostru/ Omilia a XII-a/ Disputa isihasta si Sfantul Grigorie Palama/ Omilia a XIII-a/ Ca sa vina Domnul in inima omului/ Omilia a XIV-a/ Trei date esentiale ale ipostasului uman/ Omilia a XV-a/ “Sa fie pomenit numele lui Dumnezeu mai des decat respiratia”
Partea a patra: Trebuie sa intri intr-o randuiala
Omilia a XVI-a/ Iisus Hristos, ieri si azi si in veci acelasi/ Omilia a XVII-a/ Crezi cat traiesti si traiesti cat crezi
................


Extras din Prefata (p.9)
Solutie teologica este aceea care ia in calcul pe Dumnezeu. Iar cand este luat in calcul Dumnezeu, Acesta nu poate fi anexat sau asociat altor solutii, ci reprezinta solutia prin excelenta. Si lectura acestei carti a parintelui Simeon, mi-a confirmat acelasi simt acut al prioritatilor si al ierarhiilor si mai ales, un profund simt al distinctiei intre Dumnezeu si lume, pe de o parte, dar si a dependentei vitale a omului si a lumii fata de Dumnezeu. Solutiile Parintelui Simeon sunt cele care vin dinspre Dumnezeu si care duc la Dumnezeu. Desi pare preocupat de stiinte, de psihologie, de medicina, de antropologie si filozofie, Parintele Simeon recurge totdeauna la solutia teologica. Acesta este si marele merit al sau, de a distinge foarte clar intre solutiile de orice natura care vin de la om, de la stiinta lui, si solutiile care vin de la Dumnezeu sau care-l duc pe om la Dumnezeu: “Luati aminte insa la diferenta. Da, esti egoist si accepti acest lucru. Iar in clipa in care cineva accepta ca este egoist si nu mai incearca sa se indreptateasca pe sine si zice: <Sunt egoist, sunt fatarnic si pana in ziua de azi nu m-a luminat Dumnezeu cu ceea ce aveam nevoie.

 

Totusi, Dumnezeu este bun si s-a milostivit de mine>, in clipa aceea, deci, simte cineva ca il cuprinde smerenia, fara insa a crede ca este izbanda lui. Vede ca vine in el blandetea, fara a socoti ca se datoreaza lui.Vede pocainta inlauntrul sau, vede lumina, o sensibilitate aparte, insa nu le pune pe seama zelului sau. Nu! Ci socoteste ca le-a facut Dumnezeu. Aceasta este atitudinea corecta inaintea lui Dumnezeu, care da harul Sau prin care aceste trairi dumnezeiesti devin realitate”. (p. 75-76)

Descriere

Autor: Arhim. Simeon KRAIOPOULOS

Traducere: Cristina-Costena Rogobete

Editura: Bizantina

An aparitie: 2012

Detalii

Coperta: --

Dimensiuni: --

Nr. pagini: --

Limba: Romana

Cod: 6422752000932

SUGESTII