Suflet binecuvantat. Viata, ostenelile si nevointele cuviosului Partenie din Kiev
(0 opinii)
Cod produs: CTDB-2469

12,53 lei

Suflet binecuvantat. Viata, ostenelile si nevointele cuviosului Partenie din Kiev - editura Egumenita „Orice nevointa si orice lucrare, le savarsim pentru a ne impartasi, ca lumanarea, de Du...
citeste mai mult

Cantitate:

Suflet binecuvantat. Viata, ostenelile si nevointele cuviosului Partenie din Kiev - editura Egumenita

„Orice nevointa si orice lucrare, le savarsim pentru a ne impartasi, ca lumanarea, de Dumnezeiasca Lumina, atunci cand sufletul, ca ceara, sta inaintea Luminii Neapuse” – spune cuviosul Simeon Noul Teolog; iar caile celor ce cauta aceasta binecuvantata impartasire sunt felurite. Unii merg pe calea ratacirilor, fac greseli si au caderi, dar dintr-odata deschid ochii, se curatesc prin lacrimi, prin pocainta, si ca o lumanare aprinsa – atat de luminoasa uneori incat lumineaza tot universul –incep sa straluceasca in nevointa crestineasca. Altii inca din tinerete sunt alesi spre a fi vase curate ale rugaciunii si ale slujirii fata de Dumnezeu.

Si tocmai un asemenea vas ales si binecuvantat s-a aratat a fi in lume viitorul si marele nevoitor al Bisericii Ortodoxe, Cuviosul Partenie (in lume Petru Ioanovici Krasnopevtev).

Editura:
Egumenita
An aparitie:
2013
Coperta:
13 x 20 cm
Nr. pagini:
301
Limba:
Romana
Cod:
60422636003004

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie