Livrare gratuita la cumparaturi de peste 150 de lei

livrarile se fac oriunde in Romania

Bine ati venit!

Suferinta omului si iubirea lui Dumnezeu

Mai multe poze

Suferinta omului si iubirea lui Dumnezeu
10,59 RON

Disponibilitate: Nu este in stoc

Suferinta omului si iubirea lui Dumnezeu, de Pr. Prof. Dr. George Remete - carti teologie si spiritualitate Libraria Bizantina

 

Lucrarea parintelui profesor George Remete este, in literatura de specialitate, scrierea unica care, in pagini nu tocmai multe, reuseste sa desluseasca cele doua conditii (in carte se vorbeste de trei) deasupra carora timpul si spatiul, soarele si stelele si luna, cerul si pamantul stau uluite: suferinta omului postadamic (postparadisiac) si iubirea (dintotdeauna) a lui Dumnezeu. Or, tot ceea ce a produs de exceptie, minunat si nemaipomenit mintea omeneasca, conduce la nostalgia dupa perfectiunea si fericirea naturii umane edenice si la invocarea, cautarea si plangerea pentru recastigarea iubirii lui Dumnezeu.

Cartea ofera un raspuns la atitudinea, pozitia si depozitia fata de deruta teleologica, fata de criza de identitate cu care se confrunta omul postadamic si contemporan. Catre Dumnezeul unic, catre iubirea care pe toate le intelege si iarta si rabda, se-ndreapta, tot mai sesizabil, omul Suferintei, omul nostalgiei, omul venit in fire. Si omul simte ca fara suferinta asumata, intre el si Creator se interpune spiritual alta Iubire - cea pentru care si cu care l-a inselat pe Dumnezeu; prin urmare, constiinta lui devastata, dar plina de dorinta, da curs lacrimilor de pocainta si se refugiaza in Dumnezeu ca-ntr-un „port al Salvarii”.

Si pentru ca suferintei ii este dat sa fie pentru om o descarcare a sufletului, o jertfa de expiere, o binecuvantare, Iubirea lui Dumnezeu va plange si pentru el cu toata solemna bucurie a salvarii.

Descriere

Autor: Pr. Prof. Dr. George Remete

Traducere: --

Editura: Reintregirea

An aparitie: 2006

Detalii

Coperta: --

Dimensiuni: --

Nr. pagini: --

Limba: Romana

Cod: 4246

SUGESTII