Subliminal. Cum ne determină inconstientul comportamentul
de Leonard Mlodinow
(0 opinii)
Cod produs: CPGE-2782

33,72 lei

Subliminal. Cum ne determină inconstientul comportamentul , de Leonard Mlodinow, volum aparut la editura Humanitas Multa vreme, ipoteza existentei unui nivel inconstient al mintii s-a bazat ...
citeste mai mult

Cantitate:

Subliminal. Cum ne determină inconstientul comportamentul , de Leonard Mlodinow, volum aparut la editura Humanitas

Multa vreme, ipoteza existentei unui nivel inconstient al mintii s-a bazat pe introspectie si pe supozitii privind cauzele unor comportamente inexplicabile prin teoriile filozofice care puneau totul pe seama constiintei. Aparitia psihologiei experimentale a taiat aripile acestor speculatii nesustinute de date observabile si cuantificabile, provocand o adevarata fractura in domeniul psihologiei. In ultimele doua decenii insa, dezvoltarea imagisticii cerebrale a facut posibila reluarea mai vechilor ipoteze in vederea testarii lor empirice si elaborarii unor modele fiabile de functionare a psihicului uman.

Fascinat de aceste noi posibilitati, fizicianul american Leonard Mlodinow si-a abandonat temporar propriul domeniu, dar nu si exigentele specifice lui, si s-a aplecat asupra ultimelor evolutii din psihologie. Coroborand informatiile oferite de imagistica functionala cu cercetarea „clinica" a unor atitudini si comportamente, el arata ca existenta inconstientului nu mai poate fi tagaduita astazi, cand au fost identificate structuri cerebrale raspunzatoare de activitatea nivelului subliminal. Inconstientul se dovedeste astfel mai putin un „subsol“ al instinctelor si refularilor, cat un nivel creator , capabil sa ne intregeasca perceptia si memoria lacunare si, totodata, sa determine distorsiuni in atitudinile si comportamentele noastre.

Desi aflata la primii pasi, cunoasterea lui reprezinta un imens castig pentru intelegerea noastra de catre noi insine si o adevarata provocare pentru viitor.

Autor:
Leonard Mlodinow
Traducere:
Doina Lica
Editura:
Humanitas
An aparitie:
2013
Limba:
Romana
Cod:
9789735041458

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie