Livrare gratuita la cumparaturi de peste 150 de lei

livrarile se fac oriunde in Romania

Bine ati venit!

Stilismul in Romania

Mai multe poze

Stilismul in Romania
14,45 RON

Disponibilitate: Nu este in stoc

Stilismul in Romania, de Radu Petre Muresan - carti teoligie academica Libraria Bizantina

 

Primul capitol al cartii se opreste asupra problemelor legate de calendar. Este expusa aici si reformarea calendarului iulian prin cel gregorian, impreuna cu discutiile ce au avut loc in Bisericile Ortodoxe, in general, si in Biserica Ortodoxa Romana, in special.

Al doilea capitol arata modul in care a aparut miscarea stilista, precum si dezvoltarea sa intr-o prima faza (perioada interbelica).

Urmeaza alte doua capitole, unul dedicat prezentarii stilismului in perioada comunista, iar celalalt in perioada de dupa evenimentele din decembrie 1989. Prezinta intere si cele doua addenda care incheie aceste capitole: unul cuprinde dialogul intre Biserica Ortodoxa Romana si gruparile stiliste, celalalt fragmente din Marturisirea de credinta a Bisericii Ortodoxe de Stil Vechi si un raspuns ortodox la aceasta. Tabloul miscarii stiliste este intregit prin unele anexe - documente cu caracter istoric, ce poseda o mare valoare documentara.

Cercetarea de fata nu este una care si-a propus sa fie exhaustiva; dimpotriva, ea ramane deschisa in continuare. Dar cercetatorii poseda inca o baza motivationala pentru a nu evita un subiect care, desi dificil de abordat, nu trebuie uitat ca “face parte din istoria Bisericii”. Pozitia Bisericii Ortodoxe Romane fata de stilism reprezinta, deci, o tema misionar-pastorala care trebuie tratata cu multa responsabilitate sau, in cuvintele autorului, “o istorie care trebuie asumata cu curaj”.

Descriere

Autor: Radu Petre Muresan

Traducere: --

Editura: Agnos

An aparitie: 2012

Detalii

Coperta: --

Dimensiuni: --

Nr. pagini: --

Limba: Romana

Cod: 978-973-1801-88-9

SUGESTII