Livrare gratuita la cumparaturi de peste 150 de lei

livrarile se fac oriunde in Romania

Bine ati venit!

Stiinta si religie. Sunt ele compatibile?

Mai multe poze

Stiinta si religie. Sunt ele compatibile?
27,94 RON
Sau

Disponibilitate: In stoc

Stiinta si religie. Sunt ele compatibile?, de Daniel C. Dennett, Alvin Plantinga - carti teologie academica Libraria Bizantina

 

Unul dintre subiectele cele mai controversate si mai aprinse de astazi este daca poate fi reconciliat conflictul dintre stiinta si religie. In Stiinta si religie: sint ele compatibile?, renumitii filosofi Daniel C. Dennett si Alvin Plantinga isi dezvolta argumentele pe care le-au prezentat intr-o dezbatere captivanta fața in fața, sustinuta la conferinta din 2009 a Diviziei Centrale a Asociatiei Americane de Filosofie.

Aceasta carticica a rezultat dintr-o dezbatere dintre profesorul Plantinga și mine la o intalnire a Asociatiei Americane de Filosofie. Initial, n-am fost in favoarea publicarii nici unei parti a acesteia, dar pentru ca pe internet circula o inregistrare audio a dezbaterii, neautorizata, de calitate slaba, am convenit sa-mi astern punctele de vedere in scris. Profesorul Plantinga si cu mine suntem in dezacord profund, dar suntem de acord asupra valorii dezbaterii civilizate ca fiind calea cea mai buna sa tindem spre adevar (Daniel C. Dennett).

Multi pretind ca religia si evolutionismul sunt incompatibile si continua, adaugand: „Cu atat mai rau pentru religie”.Eu sustin ca religia si evolutionismul sunt compatibile, dar ca „naturalismul” si religia sunt incompatibile.

Si continui, adaugand: „Cu atat mai rau pentru naturalism” (Alvin Plantinga).

Sursa: www.ratioetrevelatio.com/ro/

Descriere

Autor: Daniel C. Dennett, Alvin Plantinga

Traducere: Antoaneta Sabau si Florin George Calian

Editura: Ratio et Revelatio

An aparitie: 2014

Detalii

Coperta: --

Dimensiuni: --

Nr. pagini: 128

Limba: Romana

Cod: 978-606-93664-3-1

SUGESTII