Livrare gratuita la cumparaturi de peste 150 de lei

livrarile se fac oriunde in Romania

Bine ati venit!

Staretul Dionisie, vol. I. Duhovnicul de la Sfantul Munte Athos

Mai multe poze

Staretul Dionisie, vol. I. Duhovnicul de la Sfantul Munte Athos
12,00 RON
Sau

Disponibilitate: In stoc

Staretul Dionisie, vol. I. Duhovnicul de la Sfantul Munte Athos - Editura Prodromos

 

Cartea pe care o aveti in maini este o carte despre Staretul Dionisie de la Colciu. Un Batran din Sfantul Munte, din muntele rugaciunii, muntele pocaintei, muntele lacrimilor, muntele nevointei, din muntele in care domneste Chipul Maicii Domnului. Din muntele in care, asa cum spunea cineva, nu se naste nimeni, ci unde oamenii vin sa moara; sa moara pacatului, patimilor, poftelor, ambitiilor si tulburarilor lumii acesteia inselatoare, pentru a urca acolo unde se intrezareste slava lumii ce va sa fie, a Imparatiei lui Dumnezeu. 

De fiecare data cand se dau la iveala marturii despre Parinti imbunatatiti contemporani ne bucuram cu prisosinta. Astfel de marturii sunt sprijin si tarie pentru fiecare crestin, dar mai ales pentru noi, monahii vremurilor cele din urma; ni le daruieste Dumnezeu ca sa ne arate ca oameni asemenea noua, care au trait in acelasi veac al rautatii, pacatului si neputintei firii omenesti, au ajuns la masura sfinteniei.

- Din Prologul Arhimandritului Efrem, Egumenul Sfintei si Marii Manastiri Vatopedi, Sfantul Munte Athos

 

Volumul cuprinde, pe langa dialogurile purtate cu batranul avva, un prolog semnat de Arhim. Efrem, staretul Man. Vatopedu, un cuvant de introducere al ucenicilor parintelui Dionisie si o scurta biografie a acestuia. Temele pe care sunt purtate dialogurile sunt: viata mirenilor, modernismul, ortodoxia, ecumenismul, lupta cu patimile, despre preotie, catre tineri, despre post, spovedanie si impartasanie, asupra rugaciunii mintii s.a. precum si „prima suta de capete ale Staretului Dionisie”.

Citam cateva astfel de capete, cuvinte puternice si patrunzatoare:

* O sa fie un razboi infricosat, poate nu acum, dar in cativa ani. Asa va fi ca nu vor mai cunoaste ca au fost oameni cei omorati. Suntem in vremurile de pe urma. Sunt semne vadite.

* Dumnezeu este dragoste. Cine are dragoste, este in Dumnezeu. Dumnezeu este pace. Trebuie dragoste de aproapele, dar nu numai de cei prieteni, ci si de vrajmasi.

* Egoismul e ca razboiul atomic pentru calugar.

* Mantuirea atata-i de usoara daca suntem noi sinceri, dar daca suntem vicleni, vai de capul nostru.

Descriere

Autor: --

Traducere: --

Editura: Prodromos

An aparitie: 2014

Detalii

Coperta: Brosata

Dimensiuni: 13 x 20 cm

Nr. pagini: 301

Limba: Romana

Cod: 1526

SUGESTII