• Starea de exceptie
    Starea de exceptie

    Starea de exceptie ...

Cod produs: C1308

Starea de exceptie

Autor: Aurel Sasu

Starea de exceptie, de Aurel Sasu - carti teologie academica Libraria BizantinaStarea de exceptie. Valeriu Anania, omul si destinul. 1946. Volum editat de Aurel SasuPentru generatia ‘46, Val...

Pret: 33,72 lei

Cantitate:

Starea de exceptie, de Aurel Sasu - carti teologie academica Libraria Bizantina

Starea de exceptie. Valeriu Anania, omul si destinul. 1946. Volum editat de Aurel Sasu

Pentru generatia ‘46, Valeriu Anania ramane un mit si o enigma. Mai intai ca reprezentare idealizata a rezistentei prin cuvant, apoi prin gestul neobisnuit de a-si darama singur statuia ce crescuse amenintator in constiinta colectiva.N-a lasat politica sa-l ia asa cum este si sa-l foloseasca dupa bunul ei plac. A sfidat-o, inventandu-si o alta poveste, din care au disparut larma strazii si vuietul tribunei.

Nu si gandul razvratit, intors in lumea tacerii si a credintei, ca izvor de iubire si de cunoastere. In paginile cartii, numele lui, scris sau nu, e prezent ca un principiu de afirmare si de atitudine a omului fata de sine insusi. Cand adevarul e memorie si istoria totalitate, bucuria implinirii trecutului se face pe sine mesagerul unei vieti pentru care gloria si jertfa stau pe acelasi piedestal. (AUREL SASU)

Autor:
Aurel Sasu
Editura:
Eikon
An aparitie:
2010
Limba:
Romana
Cod:
1263

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating: min           max
Continua