Starea de exceptie
de Aurel Sasu
(0 opinii)
Cod produs: C1308

33,72 lei

Starea de exceptie, de Aurel Sasu. Editura Eikon. Starea de exceptie. Valeriu Anania, omul si destinul. 1946. Volum editat de Aurel SasuPentru generatia ‘46, Valeriu Anania ramane un mit si ...
citeste mai mult

Cantitate:

Starea de exceptie, de Aurel Sasu. 

Editura Eikon. 


Starea de exceptie. Valeriu Anania, omul si destinul. 1946. Volum editat de Aurel Sasu

Pentru generatia ‘46, Valeriu Anania ramane un mit si o enigma. Mai intai ca reprezentare idealizata a rezistentei prin cuvant, apoi prin gestul neobisnuit de a-si darama singur statuia ce crescuse amenintator in constiinta colectiva.N-a lasat politica sa-l ia asa cum este si sa-l foloseasca dupa bunul ei plac. A sfidat-o, inventandu-si o alta poveste, din care au disparut larma strazii si vuietul tribunei.

Nu si gandul razvratit, intors in lumea tacerii si a credintei, ca izvor de iubire si de cunoastere. In paginile cartii, numele lui, scris sau nu, e prezent ca un principiu de afirmare si de atitudine a omului fata de sine insusi. Cand adevarul e memorie si istoria totalitate, bucuria implinirii trecutului se face pe sine mesagerul unei vieti pentru care gloria si jertfa stau pe acelasi piedestal. (AUREL SASU)

Autor:
Aurel Sasu
Editura:
Eikon
An aparitie:
2010
Limba:
Romana
Cod:
1263

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie