Livrare gratuita la cumparaturi de peste 150 de lei

livrarile se fac oriunde in Romania

Bine ati venit!

Sociologie si etnografie romaneasca. Ordinea spirituala

Mai multe poze

Sociologie si etnografie romaneasca. Ordinea spirituala
15,90 RON
Sau

Disponibilitate: In stoc

Sociologie si etnografie romaneasca. Ordinea spirituala, de Ernest Bernea - carti filosofi romani contemporani Libraria Bizantina

 

Sociologie si etnografie romaneasca. Ordinea spirituala continua seria de studii etnografice scrise de Ernest Bernea, cele mai multe in urma unor repetate cercetari de teren desfasurate incepand din anii '30 ai secolului trecut, cu echipele Institutului Social Roman al lui Dimitrie Gusti. Sunt reunite analize nuantate dedicate „obiceiurilor agrare”, unor obiceiuri sociale, intemeiate pe marturii directe, obtinute de la subiecti – stiutori de carte sau nu –, stiutori recunoscuti in comunitatea satului romanesc traditional ai desfasurarii ritualurilor ce compun sau insotesc anul agrar („Plugarul”, „Dragaica”), ai ritualurilor magice („jocul calusarilor”) sau a celor ce reglementeaza normele de convietuire familiala sau obstesti („nasia”, „vecinatatea” sau „ceata de feciori”). Capitolul Credinte si obiceiuri magice este insotit de un amplu material documentar, compus din descantece „de deochi”, „de dragoste”, „de insuratoare”, de boli.

 

Ernest Bernea (1905-1990), sociolog, etnograf si filosof, unul dintre intelectualii de marca ai perioadei interbelice, a fost inchis in numeroase randuri – in perioada carlista, dupa evenimentele din ianuarie 1941 si in perioada comunista.

 

Descriere

Autor: Ernest Bernea

Traducere: --

Editura: Vremea

An aparitie: 2009

Detalii

Coperta: --

Dimensiuni: --

Nr. pagini: --

Limba: Romana

Cod: 978-973-645-343-4

SUGESTII