• Soareci si oameni
    Soareci si oameni

    Soareci si oameni ...

Cod produs: CFAS1-7340

Soareci si oameni

Autor: John Steinbeck

Soareci si oameni , de John Steinbeck, volum aparut la editura Polirom Soareci si oameni , unul dintre romanele clasice ale literaturii secolului trecut, este o poveste cu nuante parabolice ...

Pret: 19,27 lei

Cantitate:

Soareci si oameni , de John Steinbeck, volum aparut la editura Polirom

Soareci si oameni , unul dintre romanele clasice ale literaturii secolului trecut, este o poveste cu nuante parabolice despre prietenie si destin. Personajele centrale sint doi lucratori sezonieri, George Milton, un tinar inteligent si inimos, si Lennie Small, un urias naiv, cu o forta incontrolabila si o intirziere mentala ce il face sa semene cu un copil mare. Cei doi barbati, a caror induiosatoare relatie de prietenie ajunge sa semene a dependenta, se angajeaza ca lucratori la o ferma. Ei au un vis, un ideal, sa stringa bani pentru a-si cumpara un loc al lor, unde sa traiasca „din belsugu’ pamintului”. Insa o serie de intimplari tragice, provocate de naivitatea lui Lennie, de neputinta lui de a distinge raul de bine, le naruie sperantele.

„Cele mai importante lucruri pe care John Steinbeck vrea sa le spuna despre personajele sale nu sint niciodata exprimate direct in cuvinte, ci sint sugerate intr-un mod de care cititorul nu este niciodata pe deplin constient – iar asta inseamna arta.” ( New York Herald Tribune )

„Autorul volumului Cartierul Tortilla a oferit in Soareci si oameni o poveste atit de fireasca, de emotionanta si de simpla, incit abia dupa ultima pagina cititorul isi da seama ce reusita literara remarcabila reprezinta romanul lui John Steinbeck.” ( Chicago Daily Tribune )

Autor:
John Steinbeck
Traducere:
Dana Craciun
Editura:
Polirom
An aparitie:
2013
Limba:
Romana
Cod:
978-973-46-3380-7

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating: min           max
Continua