Sfaturi Intelepte
de Sf. Teofan Zavoratul
(0 opinii)
Cod produs: CTDB-1982

15,41 lei

Sfaturi Intelepte, de Sf. Teofan Zavoratul - carti duhovnicesti Libraria Bizantina Sfantul Teofan Zavoratul scria „prin cuvantul Traditie nu se intelege zvonul nedeslusit, care nu se stie cu...
citeste mai mult

Cantitate:

Sfaturi Intelepte, de Sf. Teofan Zavoratul - carti duhovnicesti Libraria Bizantina

Sfantul Teofan Zavoratul scria „prin cuvantul Traditie nu se intelege zvonul nedeslusit, care nu se stie cum a aparut si s-a raspandit; ci se intelege invatatura apostolica, propovaduita oral. Voi intelegeti Traditia ca transmitere din gura in gura? Dar ea a fost transmitere din viata in viata, din fapta in fapta? Citim scrierile parintilor pentru ca in ele se pastreaza Traditia apostolica, ce este recunoscuta intr-un glas de toti." Eu tot sprijin Traditia apostolica pe care Sfanta biserica Ortodoxa o are ca izvor de invatatura alaturi de Sfanta Scriptura?

Ceea ce este lasat de apostoli alcatuieste viata crestina si s-a transmis ca atare din generatie in generatie neschimbat, intrand in acelasi timp in scrierile Parintilor inca din veacul intai. Si au inceput crestinii sa gandeasca asa, sa traiasca asa, sa lucreze asa in legaturi reciproce, sa se carmuiasca asa, sa se sfinteasca asa, sa-I slujeasca lui Dumnezeu asa cum au oranduit apostolii?? In cartea de fata gasim un buchet de cugetari crestine, extrase din operele Sfantului Teofan, in care aflam pozitia traditionala fata de multe subiecte foarte importante pentru mantuire. Gasim zeci de raspunsuri pentru tot atatea intrebari pe care poate ni le-am pus de multa vreme?

Autor:
Sf. Teofan Zavoratul
Editura:
Egumenita
Limba:
Romana
Cod:
6422636000348

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie